Rekonstruisana Jodna banja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisana Jodna banja

NOVI SAD -

Rekonstrukcija Specijalne bolnice za reumatske bolesti "Jodna banja" u Novom Sadu, u koju je Vlada Vojvodine uložila 146 miliona dinara, završena je danas.

"Jodna banja je od danas dobila izgled kakav imaju banje u Austriji i Nemačkoj", rekao je pokrajinski premijer Bojan Pajtić prilikom obilaska banje.

Reč je o objektu sagrađenom 1910. godine, za koji je Pajtić rekao da je "kulturno dobro i ukras Novog Sada i Vojvodine".

"Ovo je jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolnica čija je delatnost i dijagnostika, i lečenje, i rehabilitacija bolesnika i u tom smislu ona je izuzetno važna i značajna u našem zdravstvenom sistemu", kazao je Pajtić.

Dodao je da Jodna banja sada može da odgovori na zahteve pacijenata iz celog sveta.

Direktorka te bolnice Milijanka Lazarević kazala je da su sada značajno poboljšani uslovi za smeštaj i za lečenje bolesnika i uslovi za rad svih zaposlenih.

Rekonstrukcija je podrazumevala obnavljanje eksterijera i enterijera, kao i izvođenje hidroizolacije, stolarskih radova, zamenu električnih instalacija, kao i sanaciju vodovodne i kanalizacione instalacije.

Preostaje da se u drugoj fazi radova još urede dvorišta i bazen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završena prva faza rekonstrukcije Jodne banje

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2012

Rekonstrukcija Jodne banje, u koju je Vlada Vojvodine uložila 146 miliona dinara, završena je danas.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.