Završena prva faza rekonstrukcije Jodne banje

Rekonstrukcija Jodne banje, u koju je Vlada Vojvodine uložila 146 miliona dinara, završena je danas.
Rekonstrukcija Jodne banje, u koju je Vlada Vojvodine uložila 146 miliona dinara, završena je danas.

"Jodna banja je od danas dobila izgled kakav imaju banje u Austriji i Nemačkoj", rekao je pokrajinski premijer Bojan Pajtić prilikom obilaska banje.

Reč je o objektu sagrađenom 1910. godine, za koji je Pajtić rekao da je "kulturno dobro i ukras Novog Sada i Vojvodine". "Ovo je jedina bolnica čija je delatnost i dijagnostika, i lečenje, i rehabilitacija bolesnika i u tom smislu ona je izuzetno važna i značajna u našem zdravstvenom sistemu", kazao je Pajtić. Dodao je da Jodna banja sada može da odgovori na zahteve pacijenata iz celog sveta.

Direktorka te bolnice Milijanka Lazarević kazala je da su sada značajno poboljšani uslovi za smeštaj i za lečenje bolesnika i uslovi za rad svih zaposlenih.

Rekonstrukcija je podrazumevala obnavljanje eksterijera i enterijera, kao i izvođenje hidroizolacije, stolarskih radova, zamenu električnih instalacija, kao i sanaciju vodovodne i kanalizacione instalacije.

Preostaje da se u drugoj fazi radova još urede dvorišta i bazen.

  • 17.05.2012 10:21
    Lepo!
  • Nenad

    17.05.2012 00:02
    ?
    A ko je to 1910 sagradio Jodnu banju?
  • -

    16.05.2012 18:32
    -
    e zauzvat, sarma opet rusi u zeleznickoj ulici.
    hapsenje mu nije pomoglo da odustane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti