Reklama Žizel Bundšen razljutila političare u Brazilu

Izvor: Blic, 30.Sep.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reklama Žizel Bundšen razljutila političare u Brazilu

Ona je najpoznatija Brazilka na svetu, visoka je 1,80 i najplaćeniji je supermodel na planeti. Ipak, žene iz Brazila su nezadovoljne kako ih predstavlja, pa je zbog toga njena reklama “skinuta” sa tamošnjih televizija. Žizel Bundšen je razljutila i političare.

Njen najnoviji projekat, kampanja donjeg veša za brazilski brend "Hope” je razgnevila vladine zvaničnike koji su je nazvali "seksističkom” i "stereotipnom”.

Reklamna kampanja je zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukinuta iz svih medija. Radi se o nekoliko televizijskih spotova u kojima Žizel pokušava da smiri supruga pošto mu prizna niz bračnih "grešaka”- da mu je slupala automobil, potrošila sav novac sa kreditne kartice, a što je najgore pozvala je svoju majku da živi sa njima.

Bundšenova rešenje nalazi u seksi donjem vešu koji treba da odobrovolji besnog muža. Slogan reklame je:” Brazilka si- iskoristi svoj šarm!”

Vladini zvaničnici iz ženskog sekretarijata u Brazilu su momentalno zahtevali da se spotovi povuku sa televizije.

- Kampanja promoviše pogrešan stereotip o ženi kao seksualnom objektu supruga i ignoriše velike prednosti koje smo dostigle u rekonstruisanju seksističke prakse i načina razmišljanja- piše u izveštaju tog sekretarijata. Oni tvrde da su pismenim putem dobili bar šest žalbi besnih gledalaca.

Oglasila se i Sandra Čajo direktor kompanije koja proizvodi donji veš.

- Žizel može da potvrdi da su sve situacije u kampanji samo šale o svakodnevnom životu. Nikako ne bi trebalo da se tumače kao potcenjivačke u odnosu na žene. Bilo bi apsurdno za nas, koji živimo od ženskih simpatija da uradimo bilo šta što bi obezvredilo našeg glavnog konzumenta- rekla je ona.

Žizel još nije komentarisala situaciju koja je delimično proizvod činjenice da je pre samo devet meseci Brazil dobio prvu ženu predsednika- Dilmu Rusef.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranjena reklama Žizel u Brazilu

Izvor: NaDlanu.com, 30.Sep.2011

Lepa Žizel Bundšen razljutila je žene i političare u Brazilu. Povod je kampanja donjeg veša za brazilski brend "Hope" koja je kako se tvrdi, "seksističkа" i "stereotipnа".Slogan reklame "Brazilka si - iskoristi svoj šarm!" i seksi donji veš više nisu dovoljni .. .

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.