Referendum na Starom gradu o gradskim projektima

Izvor: Mondo, 16.Maj.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum na Starom gradu o gradskim projektima

Opština Stari grad donela odluku koja će omogućiti građanima da se izjasne o radovima koji trajno menjaju izgled užeg jezgra Beograda.

Foto: Mondo/Goran Sivački

U saopštenju ove centralne beogradske opštine ističe se da se ovim radovima "pravi saobraćajni haos za koji ne postoji jasno rešenje" i "ugrožavaju kulturno istorijsko nasleđe Starog grada, Beograda i Srbije".

Ceo proces izjašnjavanja završiće se do 16. juna, dodaje se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Vesić: Beograd ovo zaslužuje, biće još radova

Predsednik ove opštine Marko Bastać ranije je rekao je da će žitelji Starog grada na referendumu odlučivati o tome da li žele da bude izgrađena žičara na Kalemegdanu koja će voziti do Ušča, da se najuže gradsko jezgr pretvori u pešačku zonu i samim tim da se izmesti saobraćaja iz centralnih saobraćajnica...

U strogom centru Beograda u toku su obimni infrastrukturni radovi, koji će, prema najavama gradskih čelnika, trajati celo leto.

Ove ulice se rade i radiće se...

Rekonstrukcija dorćolskih ulica tek od sredine juna

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opštinsko veće Starog grada raspisalo referendum o radovima u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2019

Veće beogradske Opštine Stari grad donelo je danas odluku o raspisivanju referenduma na kome će se građani izjašnjavati o radovima u toj opštini...Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je novinarima pre početka sednice Skupštine Starog grada da će referendum biti održan od 25....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

REFERENDUM JE (NE)ZAKONIT Građani Starog grada će na glasanje 16. juna, ali je mnogo stvari SPORNO

Izvor: Blic, 17.Maj.2019, 12:25

Opština Stari grad raspisala je referendum za 16. jun na kojem bi njeni građani trebalo da se izjasne oko izgradnje gondole, radova na pešačkoj zoni, daljem funkcionisanju trolejbuskog saobraćaja..

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.