• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Referendum na Starom gradu o gradskim projektima

Izvor mondo.rs

Opština Stari grad donela odluku koja će omogućiti građanima da se izjasne o radovima koji trajno menjaju izgled užeg jezgra Beograda.

U saopštenju ove centralne beogradske opštine ističe se da se ovim radovima "pravi saobraćajni haos za koji ne postoji jasno rešenje" i "ugrožavaju kulturno istorijsko nasleđe Starog grada, Beograda i Srbije".

Ceo proces izjašnjavanja počeće 25. maja, a završiće se do 16. juna, dodaje se u saopštenju.

Vesić: Beograd ovo zaslužuje, biće još radova

Predsednik ove opštine Marko Bastać ranije je rekao je da će žitelji Starog grada na referendumu odlučivati o tome da li žele da bude izgrađena žičara na Kalemegdanu koja će voziti do Ušča, da se najuže gradsko jezgr pretvori u pešačku zonu i samim tim da se izmesti saobraćaja iz centralnih saobraćajnica...

Pitanja na referendumu, rekao je Bastać, biće ovakva: da li ste za to da se gradi žičara na Kalemegdanu, da li ste za to da se ukine trolejbuski saobraćaj u centru grada i da li ste za to da se bez konsultacija sa građanima u narednom periodu nastavi raskopavanje i okupiranje Beograda?

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović ocenio je da je najava predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća da će organizovati referendum o projektima koji nisu u nadležnosti opštine, "najobičnija politička magla koju pokušava da proda građanima".

"Tvrdnja Marka Bastaća da će sve što je urađeno u centru Beograda u poslednjih nekoliko godina vratiti u prvobitno stanje najbolji je dokaz mržnje predstavnika (opozicionog) Saveza za Srbiju (SzS) prema politici (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i SNS-a", naveo je Marjanović u saopštenju za javnost, prenosi Tanjug.

"Sada, nakon demoliranja gradilišta, čupanja saobraćajnih znakova i zaustavljanja radova, novom najavom možemo očekivati da će predstavnici SzS početi da uništavaju više od 200 obnovljenih fasada, rekonstruisanu garažu Obilićev venac, Narodni muzej, Pionirski park, kao i sve što je republička i gradska vlast predvođena SNS-om uradila u centru Beograda u poslednjih nekoliko godina", naveo je Marjanović.

U strogom centru Beograda u toku su obimni infrastrukturni radovi, koji će, prema najavama gradskih čelnika, trajati celo leto.

Ove ulice se rade i radiće se...

Rekonstrukcija dorćolskih ulica tek od sredine juna

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

brane121

Cudno....mi traga ni glasa od ovih zutih botova. Gazde zaboravile da posalju jogurt uz burek???

Bojan

Svi radovi su zarad lepog izgleda naseg grada.

Maca

Beograd se menja iz dana u dan, ali na bolje naravno.

special image