Redovi na granici, samo na jednom prelazu nema zadržavanja

Izvor: B92, 29.Jul.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovi na granici, samo na jednom prelazu nema zadržavanja

Beograd -- U Srbiji je pojačan saobraćaj, a prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima su i višesatna zadržavanja za putnička vozila.

Na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka oko 60 minuta, a zbog pojačanog saobraćaja i većeg broja vozila sa Mađarske strane na izlazu iz Mađarske, vozače očekuju duga višesatna zadržavanja u proseku od tri do četiri sata.

Na izlazu iz zemlje, na Horgošu zadržavanja su oko dva sata.

Zadržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od sat vremena je i na Kelebiji i na ulazu i na izlazu iz naše zemlje.

Dugo i višesatno se čeka i na ulazu u Mađarsku na prelazu Bački Vinogradi oko 120 minuta, a na izlazu oko 60 minuta.

Na prelazima Djala, Bajmok i Horgoš II, koji su otvoreni od 7-19 časova trenutno je pojačan saobraćaj a zadržavanja su oko 30 minuta.

Prelaz Bački breg radi 24 sata, a na ovom prelazu trenutno nema zadržavanja.

Na Batrovcima sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 90 minuta, jer su na izlazu iz Hrvatske kolone duge više kilometara.

Zbog pojačanog saobraćaja i većeg broja vozila sa hrvatske strane na izlazu iz Hrvatske, vozače očekuju duga višesatna zadržavanja (u proseku oko 5 sati), a zadržavanja na ovom prelazu na izlazu iz Srbije su oko sat vremena.

Na Šidu, putnička vozila zadržavaju oko 60 minuta, takođe na ulazu u Srbiju.

Zbog toga se preporučuje korišćenje alternativnih prelaza poput prelaza Bačka Palanka, Sot, Ljuba ili Neštin. Na izlazu iz zemlje, na GP Gradina sa Bugarskom zadržavanja su oko 100 minuta.

Na Preševu je pojačan saobraćaj a zadržavanja su do 30 minuta. Na prelazima sa Crnom Gorom na prelazu Gostun čeka se oko pola sata a na prelazu Jabuka su na izlazu zadržavanja oko 60 minuta, a saobraćaj je pojačanog intenziteta i na ulazu u zemlju.

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a vikend u poslednjim danima jula označava špic letnje turističke sezone koji protiče u znaku velike smene turista, sa velikim brojem stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju ka istoku ili zapadu Evrope.

Najopterećeniji je Koridor 10, a konstantno jak priliv, vozila i povremeni talasi su razlog dužeg zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima ovog koridora na koje vozači moraju biti spremni. Sa povremeno usporenom vožnjom treba računati i na Obilaznici oko Beograd.

Iz JP Putevi Srbije nas podsećaju da su otvoreni svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, ulažu se maksimalni napori i koriste sva raspoloživa sredstva kako bi se ubrzala prohodnost, međutim na naplatnoj stanici Stara Pazova, iz pravca Subotice prema Beogradu, zadržavanje na naplati je 15 minuta.

Na naplatnoj stanici Sirig, iz pravca Novi Sad prema Subotici, zadržavanje vozila na naplati je 20 minuta, na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I dalje gužve i višesatna čekanja na granici, kolone i na naplatnim rampama

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2017

U Srbiji je pojačan saobraćaj, a prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima su i višesatna zadržavanja za putnička vozila...Na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka oko 60 minuta, a zbog pojačanog saobraćaja i većeg broja vozila sa Mađarske strane na izlazu iz Mađarske,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.