Rebić: Više Roma među policajcima

Izvor: Mondo, 20.Feb.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić: Više Roma među policajcima

Romi i pripadnici drugih nacionalnih manjina treba da imaju jednake šanse za dobijanje posla policijskog službenika, kaže direktor policije Vladimir Rebić.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kandidati pripadnici nacionalnih manjina, pre svega Romi, koji se prijave za kurs osnovne policijske obuke mogu u naredna četiri dana u Centru za osnovnu policijsku obuku praktično da prođu kroz procedure polaganja prijemnog ispita.

To je u Sremskoj Kamenici rekao direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policije Vladimir Rebić povodom otvaranja pripremnih radionica za polaganje ispita za prijem na osnovnu policijsku obuku.

MONDO s Romima: Mi smo, sestro, Cigani

On je rekao da Romi i pripadnici drugih nacionalnih manjina treba da imaju jednake šanse za dobijanje posla policijskog službenika.

Aktivna inkluzija policajaca romske nacionalnosti u lokalne zajednice doprineće jačanju poverenja pripadnika manjinskih zajednica u nove policijske službenike.

"Stanje bezbednosti i zaštita prava pripadnika Romske zajednice bolje je nego u prethodnom periodu, a lično sam ubeđen da je tome doprinela i aktivna dvosmerna komunikacija između Ministarstva unutrašnjih poslova i policijske asocijacije "Evropski policajci romske nacionalnosti", ocenio je prvi čovek srpske policije.

U Srbiji živi oko 150.000 Roma

Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz Strategiju za socijalno uključivanje Roma i Romkinja 2016 - 2025. godine sprovodi aktivnosti koje će dovesti do veće zastupljenosti pripadnika mladih Roma i drugih nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti.

Berlinski zid za Rome usred Kruševca?!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.