Rebić: MUP podržava veću zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić: MUP podržava veću zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Sremskoj Kamenici da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije podržava sve aktivnosti koje imaju za cilj veću zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti.

Kako je saopštio MUP, Rebić je na otvaranju pripremnih radionica za prijem na osnovnu policijsku obuku kazao da to ministarstvo sprovodi Strategiju za socijalno uključivanje Roma i Romkinja 2016-2025. godine kroz njihovo podsticanje da se ravnopravno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uključe u utakmicu za dobijanje posla policajca.

"MUP duži niz godina preduzima mere u cilju unapređenja saradnje i komunikacije sa svim manjinskim zajednicama. Verujem da je stanje bezbednosti i zaštita prava pripadnika romske zajednice bolje nego u nekom prethodnom periodu, a ubeđen sam da je tome doprinela i aktivna dvosmerna komunikacija MUP-a i policijske asocijacije 'Evropski policajci romske nacionalnosti'", naveo je Rebić.

Po njegovim rečima, pripadnicima nacionalnih manjina, pre svega romske, koji će se prijaviti za kurs osnovne policijske obuke, biće omogućeno da u naredna četiri dana praktično prođu kroz procedure polaganja prijemnog ispita i upoznaju se s načinima sprovođenja testiranja.

Rebić je dodao da će aktivna inkluzija policajaca romske nacionalnosti u lokalne zajednice doprineti jačanju poverenja pripadnika manjinskih zajednica, posebno romske, u nove policajce.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP podržava nacionalne manjine u bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2017

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Sremskoj Kamenici da Ministarstvo unutrašnjih poslova  Srbije podržava sve aktivnosti koje imaju za cilj veću zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti...Rebić je na otvaranju pripremnih radionica za prijem na osnovnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rebić: MUP podržava veću zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti

Izvor: Beta Video, 20.Feb.2017

SREMSKA KAMENICA - Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Sremskoj Kamenici da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije podržava sve aktivnosti koje imaju za cilj veću zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti.Rebić je na otvaranju pripremnih radionica za prijem...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.