Real gazi i obara rekorde

Izvor: Mondo, 01.Nov.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real gazi i obara rekorde

Madriđani su u subotu lako pobedili i Granadu (4:0), ostvarivši svoj 11. uzastopni trijumf. Džejms Rodrigez pogodio za špice.

Foto: AP /Daniel Tejedor

Real Madrid postigao je, zaključno sa današnjom utakmicom, čak 22 pogotka na pet utakmica u gostima. Čak 18 ekipa Primere i kod kuće i na strani u deset kola nije toliko pogađalo.

Na gostovanju Granadi, Real je ostvario i 11. uzastopnu pobedu. Prošlog vikenda lako je izašao na kraj sa Valensijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a okvog postao prvi tim Karla Anćelotija koji je "vezao" toliko trijumfa. A, on je trener od 1995. godine.

Kristijano Ronaldo postigao je, zaključno sa aktuelnim, 10. kolom Primere, čak 17 ligaških golova ove sezone. Poslkednji igrač koji je imao bolji skor u nekoj od evropskih liga bio je Rud Van Nistelroj, u dresu PSV Ajndhovena, sve davnije sezone 1999/2000.

To su podaci koje je zanimljivije istaći od opisa utakmice odigrane na stadionu "Estadio Nuevo Los Karmenes", pred 21.800 gledalaca:

GRANADA - REAL MADRID 0:4 (0:2)

Kao što je i bilo očekivano, rezultat sam po sebi nagoveštava da nije viđena velika borba. Jesu atraktivni napadi Madriđana i po gol Ronalda i Benzeme, a dva Džejmsa Rodrigeza. Prvi pogodak Kolumbijca bio je više nego spektakularan (videti okvir).

Zanimljivo je da je Džejms postigao sva četiri gola van stadiona Santjago Bernabeu, iako je bilo nedoumica oko toga da li je konačan rezultat postavio on ili je autogol pripisan defanzivcu Granade.

Sa nova tri boda, Madriđani su bar na nekoliko sati preuzeli vrh tabele od Barselone, koja će svoj meč 10. kola igrati u subotu uveče, protiv Selte na svom Nou Kampu (20.00).

Real je ponovo napustio bez Gereta Bejla, o kome je posle utakmice govorio i Karlo Anćeloti, rekavši: "Mnogi misle da nam je on problem. Naprotiv, on je neko ko nam i te kako pomaže da budemo bolji". Italijan je ponovo imao dostojnu zamenu Velšaninu u fenomenalnom Isku.

Pobednik je bio odlučen praktično u drugom minutu, golom Kristijana Ronalda nedugo posle prvog zvižduka sudijer Hozea Gonzalesa.

"Teško je pričati o Kristijanu. On je, jednostavno, fantastičan", rekao je Anćeloti o neverovatnoom Portugalcu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anćelotijev najbolji start u karijeri, 11. trijumf Reala zaredom uz majstoriju Hamesa

Izvor: Blic, 01.Nov.2014

Fudbaleri Reala ne znaju za poraz skoro dva meseca, a pobedom nad Granadom u gostima sa 0:4 u 10. kolu Primere došli su do 11. trijumfa zaredom...Madriđani su poslednji put izgubili 13. septembra kod kuće u gradskom derbiju od Atletika sa 1:2 i od tada gaze sve pred sobom, a Karlo Anćeloti nikada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.