Rat na tri fronta: Amerikanci imaju problem

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 19:18

Rat na tri fronta: Amerikanci imaju problem

Postoji razlika između onoga što Sjedinjene Države žele da postignu u spoljnoj politici i onoga što realno mogu da postignu.

To je rekao senator Džej Di Vens u intervjuu za Face the Nation.

"Amerika ima ograničene mogućnosti. Uzmimo isti izraelski sukob. Izraelci bi želeli da iskoriste 300 hiljada artiljerijskih granata, ali nemaju pristup njima. Zašto? Zato što smo ih poslali u Ukrajinu. Suočavamo se sa rastućom pretnjom Kine u istočnoj Aziji; Tajvanu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebno oružje, ali ne možemo da ga pošaljemo jer smo ga isporučili Ukrajini. Moramo se fokusirati na jednu stvar. To je sve što želim da kažem", rekao je on.

Senator se zalaže da se da prioritet rastu američke industrijske baze i da se to koristi za podržavanje američkih saveznika poput Izraela i "u borbi protiv rastuće pretnje u istočnoj Aziji".

"Želim samo da kažem da čak i ako uložimo sve svoje napore da obnovimo industrijsku moć zemlje, još uvek nemamo dovoljno snage da vodimo rat na tri fronta. Moramo da biramo i mislim da bi trebalo da se fokusiramo na Izrael i Tajvan", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.