Rasvetlićemo SVE MALVERZACIJE, znamo KAKO je Đilas stekao novac! Ministar Stefanović odgovorio na SVE PROVOKACIJE opozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rasvetlićemo SVE MALVERZACIJE, znamo KAKO je Đilas stekao novac!" Ministar Stefanović odgovorio na SVE PROVOKACIJE opozicije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao danas u Skupštini Srbije da su firme Dragana Ðilasa, dok je bio na vlasti, u periodu od tri godine, zajedno sa Mtelom Republike Srpske, ostvarile promet od 30 miliona evra.

Stefanović je odgovarajući na pitanja poslanika rekao da je otkriveno da samo "mali Mtel Republike Srpske", ćerka firma Telekoma Srbije, sa Ðilasovim firmama imala 30 miliona evra prometa u "medija bajingu i u raznim maketinškim promocijama". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- A gde su RTS i Telekom Srbije? - zapitao je Stefanović.

Kaže da poslanik Ðorđe Vukadinović iz NS PS S tvrdi da se vodi kampanja protiv operatera SBB i drugih medija povezanih sa Ðilasom i Šolakom, ali da vlast samo iznosi činjenice.

- Šta nije tačno, jesu li se protivzakonito priključivali građanima na struju - jesu. Da li su uzimali struju do građana za svoje interese, oni nisu javna firma? Kada to kažete onda se vodi kampanja - rekao je ministar.

Stefanović kaže da se SBB nelegalno priključuje na struju za liftove u zgradama i da građani plaćaju njihove račune i da su upravo tako i napravili svoje imperije.

Stefanović je rekao da očekuje da Ðilas i Obradović uskoro pokrenu iniciajtivu da se izbaci slovo č iz azbuke da ne bi neko pomenuo Češku.

- Češka ne sme da se izgovori. Pitanje je kako je Ðilas zaradio svoje milijarde dinara dok je bio na javnim funkcijama, vlasnik svih sekundi u Srbiji i komandant svih medija u Srbiji. Ðilas je bio alfa i omega i diktirao naslovene strane za sutra, da ne bude slučajno bila neka reč drugačija. Kada je mogla kritika protiv Ðilasa da se pojavi - rekao je Stefanović.

Stefanović dodaje da je bila priča kako je Ðlas zaradio novac u Češkoj i došao ovde kao bogat čovek, ali kada se proveri koliko su zaradile tri kompanije koje su osnovali on i njemu povezana lica, vidi se da su one ukupno prijavile dobit od 74.000 evra.

- Kako je Ðilas došao do zvanicno prijavljenih 25 miliona evra. Odakle Ðilasu novac, kada smo utvrdili da je novac u Českoj laž. Niko č ne sme da pomene, ni Vukadinović.

Stefanović dodaje da je Ðilas doveo sve rijalitije u Srbiju, od Velikog brata do 48 Sati svadba...

- To je sve Ðilas plasirao i zaradio na tome. Kada to pomenete dobijete blato u lice koliko god da se branite i koje god dokaze da pružite - naglasio je ministar.

Stefanović kaže da je sve po pitanu svoje diplome potkrepio izveštajima sa fakulteta, ali da to ne vredi i da se i dalje vodi kampanja protiv njega.

- Boriću se za zakonitost u Srbiji, insistiraćemo za rasvetljavanje svih malverzacija u zemlji - poručio je on.

Kaže da kada je Ðilas bio gradonačelnik da on, Stefanović, kao predsednik Gradskog odbora najveće opozicione stranke nijednom nije bio na Studiju B, iako je to javni servis i to u periodu od 2008. do 2012. godine.

Ističe da je očigledna istina da ne postoji način da se pomene ime Ðilas, Obradović, Šolak, a da se čitava kampanja ne sruči na vas.

- Ðilasov novac je stečen političkim uticajem za vreme dok je bio na vlasti, tako su te kompanije poslovale. Zamislite da neko iz ove vlasti naplaćuje sekunde u medijima i da kaže posle da je preneo upravljačka prava nekom ili da ima sa Mtel - om 30 miliona evra. Sve je to Verica Barać konstovala u izveštaju.

Stefanović dodaje da su se izgleda neki uželeli Miroslava Miškovića i njegove kase, kao i da je siguran da građani to još dugo neće dozvoliti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Mislim da već imamo identitet lica koje je pretilo Vučiću"

Izvor: B92, 25.Jul.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija već otkrila ko je pretio predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici na Tviteru...Stefanović kaže da će sačkati kraj istrage i onda da privedu tu osobu...Stefanović je to kazao u Skupštini Srbije odgovarajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.