Raste broj smrtnih slučajeva

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 15:01

Raste broj smrtnih slučajeva

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je zabeleženo 2.846 novih slučajeva koronavirusa, od 14.193 testirana.

Preminulo je 39 ljudi obolelih od ove zaraze.

Od 7.187 obolelih na bolničkom lečenju, 239 pacijenata se nalazi na respiratoru.

Situacija s koronavirusom u Srbiji se stabilizuje, ali stručnjaci upozoravaju da to ne znači da treba da se opustimo. Situacija nije vanredna, ali je nepovoljna. To je procena Kriznog štaba. Zbog toga - neke mere ostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na snazi.

Kako se navodi iz Kriznog štaba, mere ostaju na snazi i zbog činjenice da su bolnice i odeljenja za lečenja kovida - puni.

Na sednici Kriznog štaba odlučeno, i zvanično, da se deca vrate u škole.

Na pitanje B92.net zašto je doneta odluka da se deca vrate u škole s obzirom na to da je broj novozaraženih i dalje veliki - oko 3.000, član Kriznog štaba dr Predrag Kon je rekao da je štab i ranije najavio da će se stariji osnovci i srednjoškolci vratiti u školske klupe 19. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.