Rast akcija Aerodroma i Komercijalne banke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast akcija Aerodroma i Komercijalne banke

Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je danas bila nešto življa, uz rast vrednosti akcija i oporavak BELEX indeksa.

Indeks BELEX15 je ojačao za 0,6 odsto na 684,52 poena, a BELEXlajn je porastao za trećinu procenta na 1.513,91 poen.

Najveće trgovanje su ostvarili Naftna industrija Srbije (NIS) i Aerodorm "Nikola Tesla", obe kompanije po 5,5 miliona dinara.

NIS je istrgovan po ceni od 700 dinara, za 0,7 odsto višoj nego u utorak, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aerodrom predvodio dobitnike dana sa skokom cene od gotovo 5,7 procenata na 727 dinara.

Fintel energija, koja se bavi izgradnjom vetroparkova, takođe je ojačala za 0,9 posto na 534 dinara, uz solidnu realizaciju od 1,6 miliona dinara, dok se valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna zadržala na nivou od 3.000 dinara, a isprometovana je za oko 0,5 miliona dinara.

Preferencijalne akcije Komercijalne banke su zaključile trgovanje s dobitkom od 1,5 odsto na 893 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara, a isti iznos trgovanja su, po nepromenjenoj ceni od 4.800 dinara, zabeležile akcije beogradskog preduzeća "Kopaonik", koje se bavi prodajom građevinskog materijala i ogreva.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 56,4 odsto - u kupovini sa 86,53 procenta, a u prodaji sa 26,27 posto.

Obveznicama Republike Srbije ni danas nije trgovano na Berzi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beogradska berza: Rast akcija Aerodroma i Komercijalne banke

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Feb.2019

BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je danas bila nešto življa, uz rast vrednosti akcija i oporavak BELEX indeksa...Ukupan promet na trgovanju iznosio je 16,7 miliona dinara (141,2 hiljade evra)...Indeks BELEX15 je ojačao za 0,6 odsto na 684,52 poena, a BELEXline je porastao...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.