Raspisan tender za rekonstrukciju Savske i Karađorđeve

Izvor: N1 televizija, 28.Mar.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan tender za rekonstrukciju Savske i Karađorđeve

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala poziv za dostavljanje ponuda za izradu projekta uređenja Karađorđeve i Savske ulice i uređenja Savskog trga.

Procenjena vrednost za izradu tehničke dokumentacije je 39,5 miliona dinara, a najpovoljniji projektant će imati obavezu da izradi idejna rešenja i projekte za građevinsku dozvolu i izvođenje radova, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Projektima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << će se omogućiti pribavljanje građevinske dozvole za izvođenje radova na izgradnji Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Savskog trga, zatim saobraćajnice oko Savskog trga, kao i Savske ulice od Savskog trga do mosta "Gazela", uključujući i tramvajsku prugu, dodao je on.

Ukupna površina javnih saobraćajnica obuhvaćenih projektima je 85.240 kvadratnih metara.

Projektima će biti obuhvaćene saobraćajne površine od Brankovog mosta do mosta "Gazela" dužine oko 2.000 metara, uključujući i dvokolosečnu tramvajsku prugu koju je potrebno kompletno rekonstruisati i izgraditi u skladu sa važećim urbanističkim planom, istakao je Vesić.

On je dodao da se planira da Karađorđeva ulica ima promenljivu širinu regulacije, dok se u zoni Savskog trga postojeća trasa saobraćajnice napušta.

Na ukrštanju Nemanjine ulice i Savskog trga tramvajska pruga zadržava sadašnji položaj, dodao je Vesić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

TENDER ZA KARAĐORĐEVU, SAVSKU I SAVSKI TRG Projektanti koji žele posao od 39,5 miliona moraju da ispune OVE USLOVE

Izvor: Blic, 28.Mar.2018

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je poziv za dostavljanje ponuda za izradu projekta uređenja Karađorđeve i Savske ulice i uređenja Savskog trga, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.