Raspisan Koka-kola talenti konkurs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan "Koka-kola talenti" konkurs

BEOGRAD -

Zainteresovani studenti od danas mogu da se prijave na peti program "Koka-kola talenti", u okviru koga će sedam akademaca treće godine fakulteta u Srbiji moći dve godine da se profesionalno usavršava u toj kompaniji, uz novčanu podršku od 2.000 evra po godini.

Konkurs, koji je raspisala kompanija "Koka kola Helenik" Srbija, traje do 3. decembra, a pravo na učešće imaju studenti akreditovanih državnih i privatnih fakulteta koji su ispunili uslov za upis u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << treću godinu studija, imaju prosek viši od 8,5, govore engleski jezik i poznaju rad na računaru.

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević istakao je da kompanija "Koka-kola" tim programom pokazuje korporativnu odgovornost, koja je obavezna u savremenim društvima.

"Osnovni cilj kojem težimo je formiranje tržišta rada u okviru koga će mladi moći da nađu dobro plaćen posao sa fakultetom koji su završili, čime bi se sprečio odliv mozgova iz Srbije", rekao je Kovačević u zgradi Rektorata BU.

On je dodao da je trening i priprema mladih, koje pruža taj program, veoma važan segment njihovog obučavanja za život i da je praksa koju im omogućava ta kompanija upravo ono što im nedostaje u toku formalnog obrazovanja.

Generalni direktor kompanije "Koka-kola Helenik" Srbija Sotiros Janopolus naglasio je da su studenti budućnost svake zemlje i ekonomije, a cilj programa te kompanije je pomaganje studentima da iskoriste potencijale i da ostanu u Srbiji.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Ivana Kovačević istakla je da su u okviru ovog projekta spojene tri veoma bitne stvari, a to su zalaganje za formalno i neformalno obrazovanje i isticanje značaja prakse u toku osposobljavanja za posao.

U toku programa koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete i rektoratima Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Prištini, do sada je obuku prošlo 28 studenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Konkurs za "Koka-Kola talente"

Izvor: B92, 03.Nov.2010

Beograd -- Kompanija "Koka-Kola Helenik", u saradnji sa Ministarstvom prosvete i rektoratima univerziteta, pokrenula konkurs za izbor pete generacije "Koka-Kola talenata"... Studenti koji prođu na konkursu stiču i praktično iskustvo u radu, uz stipendiju od 2.000 evra po godini...Reč je o dugoročnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.