Rašić: O vojsci Kosova se govori u medijima a ne za stolom

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2017, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašić: O vojsci Kosova se govori u medijima a ne za stolom

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Nenad Rašić izjavio je danas da se pitanje transformacije Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u kosovsku vojsku poteže u medijima, ali ne i za stolom i u razgovoru s poslanicima te liste.

Gostujući na televiziji RTK 2, Rašić je odbacio navode po kojima bi poslanici Srpske liste glasali za kosovsku vojsku ali da im neko to ne dozvoljava."Takav pritisak nije korektan, to nije način kako bi nešto trebalo da funkcioniše u politici. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Mi nijednom, ni na koji način nismo pričali o vojsci Kosova, a ovo potenciranje dovodi do apsurdne situacije, da se to potencira samo preko medija. Ako predsednik (Kosova) iole želi da ostvari neke ideje, trebalo bi da komunicira mnogo normalnije nego što to danas čini", rekao je Rašić.

Vlada Kosova treba da odluči da li će se nacrt zakona o pretvaranju BSK u kosovsku vojsku uskoro naći u parlamentu.

Prema pisanju medija, vojska Kosova će imati 5.000 aktivnih vojnika i 3.000 pripadnika rezervnog sastava, dok je za pokretanje transformacije izdvojen 51 milion evra.

Iako nije poznato kada će vlada i nadležno ministarstvo proslediti zakon skupštini na razmatranje, u javnosti se spekuliše da to pitanje može uzdrmati vladajuću koaliciju, pošto se stavovi premijera Ise Mustafe i predsednika Kosova Hašima Tačija oko načina formiranja vojske ne poklapaju.

Stavu Mustafe da bez dogovora sa SAD i NATO-om ne treba pokrenuti stvaranje vojske Kosova, danas se pridružio i potpredsednik Skupštine i jedan od najuticajnijih članova Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rašić: Tačijev plan "B" se pominje samo u medijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2017, 00:50

Poslanik Srpske liste Nenad Rašić izjavio je danas da se plan "B" kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji podrazumeva transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga kroz izmene u zakonu, poteže samo u medijima, ne i za stolom, čime se stvara neka vrsta "eho komore", prenosi RTK 2...Prema njegovim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.