Rašeta Vukosavljević negira krivicu

Izvor: RTS, 04.Nov.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašeta Vukosavljević negira krivicu

Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala je optužbe da je sa saradnicima nezakonito uzela više od milion i po dinara prilikom rekonstrukcije beogradskog aerodroma.

Pred Višim sudom u Beogradu nekadašnja ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala je optužnicu da je sa saradnicima 2003. i 2004. godine nezakonito uzela više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije Terminala-2 i VIP salona na beogradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aerodromu.

"Nikada ni na koji način nisam ni posredno ni neposredno uticala na rad aerodroma, ni na raspisivanje tendera, izbor ponuđača, niti na implementaciju ugovora", rekla je Rašeta Vukosavljević.

Prema njenim rečima, rekonstrukcija aerodroma je bila samo deo projekta "Kapija Srbije", jer je vlada htela da na tom prostoru napravi logistički centar u ovom delu Balkana i Evrope.

Bivši pomoćnik generalnog direktora Slađan Ivković, koji je pre Rašete Vukosavljević izneo odbranu, takođe je negirao krivicu, tvrdeći da nije imao ovlašćenja za donošenje bilo kakvih odluka i da zato nije ni mogao da zloupotrebi položaj.

Iz postupka protiv nekadašnje ministarke i njenih saradnika izdvojen je proces protiv direktora "Termo-energo inžinjeringa" Jovana Đenadića, pošto je medicinskim veštačenjem utvrđeno da zbog bolesti nije sposoban da prati suđenje.

Pored Rašete Vukosavljević i Đenadića, optuženi su bivši zamenik generalnog direktora aerodroma Dušan Grihiles, nekadašnji direktor aerodroma Branislav Vitasović, bivši pomoćnik generalnog direktora Slađan Ivković, kao i suvlasnici preduzeća "Kolubara invest gradnja" Dejan Mišović i Lazar Bunčić.

Shodno krivičnom zakonu, bivšoj ministarki i drugim optuženima preti zatvorska kazna od dve do 12 godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.