Rašeta Vukosavljević negira optužnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2011, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašeta Vukosavljević negira optužnicu

BEOGRAD -

Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala je danas sve navode optužnice, koja je tereti da je sa saradnicima 2003. i 2004. godine nezakonito uzela više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije Terminala-2 i VIP salona na beogradskom aerodromu.

Nekadašnja ministarka je na suđenju istakla da nisu tačni navodi optužnice.

"Nikada ni na koji način nisam ni posredno ni neposredno uticala na rad aerodroma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni na raspisivanje tendera, izbor ponuđača, niti na implementaciju ugovora", rekla je Rašeta Vukosavljević.

Prema njenim rečima, rekonstrukcija aerodroma je bila samo deo projekta "Kapija Srbije", jer je vlada htela da na tom prostoru napravi logistički centar u ovom delu Balkana i Evrope.

Bivši pomoćnik generalnog direktora Slađan Ivković, koji je pre Rašete Vukosavljević izneo odbranu, takođe je negirao krivicu, tvrdeći da nije imao ovlašćenja za donošenje bilo kakvih odluka i da zato nije ni mogao da zloupotrebi položaj.

Iz postupka protiv nekadašnje ministarke i njenih saradnika izdvojen je proces protiv direktora "Termo energo inžinjeringa" Jovana Đenadića, pošto je medicinskim veštačenjem utvrđeno da zbog bolesti nije sposoban da prati suđenje.

Pored Rašete Vukosavljević i Đenadića, optuženi su bivši zamenik generalnog direktora aerodroma Dušan Grihiles, nekadašnji direktor aerodroma Branislav Vitasović, bivši pomoćnik generalnog direktora Slađan Ivković, kao i suvlasnici preduzeća "Kolubara invest gradnja" Dejan Mišović i Lazar Bunčić.

Shodno krivičnom zakonu, bivšoj ministarki i drugim optuženima preti zatvorska kazna od dve do 12 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivša ministarka tvrdi da nema veze sa prevarama na aerodromu

Izvor: Blic, 04.Nov.2011

Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala je danas sve navode optužnice, koja je tereti da je sa saradnicima 2003. i 2004. nezakonito uzela više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije Terminala-2 i VIP salona na beogradskom aerodromu. ..Nekadašnja...

Nastavak na Blic...

Rašeta Vukosavljević negira optužnicu

Izvor: RTV Pink, 04.Nov.2011

. . . Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala je danas sve navode optužnice, koja je tereti da je sa saradnicima 2003. i 2004. godine nezakonito uzela više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije Terminala-2 i VIP salona na beogradskom aerodromu....

Nastavak na RTV Pink...

Marija Rašeta: Nisam kriva!

Izvor: S media, 04.Nov.2011

Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala sve navode optužnice koji je terete za zloupotrebu službenog položaja. Bivši pomoćnik generalnog direktora Slađan Ivković takođe negirao krivicu. ..Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala...

Nastavak na S media...

Rašeta Vukosavljević negira optužnicu

Izvor: Mondo, 04.Nov.2011

Bivša ministarka telekomunikacija tvrdila je danas na suđenju da nije prisvojila 1,5 milion dinara od rekonstrukcije beogradskog aerodroma.

Nastavak na Mondo...

Rašeta Vukosavljević negira optužnicu

Izvor: Večernje novosti, 04.Nov.2011

Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević negirala je danas sve navode optužnice, koja je tereti da je nezakonito uzela više od milion i po dinara

Nastavak na Večernje novosti...

Marija Rašeta Vukosavljević odbacuje odgovornost

Izvor: Danas, 04.Nov.2011

Bivša ministarka za saobraćaj i telekomunikacije Marija Rašeta Vukosavljević negirala je juče navode optužnice da je sa saradnicima 2003. i 2004. godine nezakonito uzela više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije Terminala-2 i VIP salona na beogradskom aerodromu.

Nastavak na Danas...

Rašeta: Nisam uticala na rad aerodroma

Izvor: Politika, 04.Nov.2011

Rekonstrukcija je bila samo deo projekta „Kapija Srbije” jer je vlada htela da na tom prostoru napravi logistički centar u ovom delu Balkana i Evrope, tvrdi okrivljena..Bivša ministarka telekomunikacija Marija Rašeta-Vukosavljević negirala je juče, pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.