Raščišćene gužve na Horgošu, očekuje se novi talas putnika

Izvor: RTS, 25.Avg.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raščišćene gužve na Horgošu, očekuje se novi talas putnika

Posle jučerašnjih nepreglednih kolona na graničnom prelazu Horgoš od jutros nema gužvi, javlja dopisnik RTS-a. Kolona je dugačka pedesetak metara. Dužih zadržavanja nema ni na prelzu Preševo. Očekuje se novi talas putnika.
Za 12 sati preko prelaza Horgoš je prešlo 14.500 putnika. Posle dva dana nepreglednih kolona mađarska policija je odlučila da raščisti gužve i došlo je do intenzivne komunikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa srpskom policijom. 

Vukan Papić iz Granične policije je rekaoza RTS da je u toku noći otvoren dodatni broj traka i da je na taj način ubrzana procedura.
Takođe, prelaz Horgoš 2 je preinačen samo na izlaznu stranu, što znači da se u periodu od sedam do 19 časova na tom prelazu može samo izađi iz zemlje, odnosno uđi u Mađarsku.
Ipak, situacija na prelazima je promenjiva i očekuje se novi talas putnika koji će doći sa južnih destinacija. Zbog toga su moguće nove gužve, ali ne očekuju se kolone kao jučerašnje.
Na Horgošu na ulazu u Srbiju nema zadržavanja.U graničnoj policiji očekuju gužve još seldećeg vikenda. 
Dopisnik RTS-a javlja da nema dužih zadržavanja ni na prelazu Preševo.  
Pomoćnik komandira granične policiej Miroslav Mitić je rekao za RTS da se očekuje pojačan saobraćaj na ulazu u zemlju ali da će se raditi punim kapacitetima. 
Takođe, u policiji čekuju da će za desetak dana prestati guve i na ovom prelazu, naročito nakon otvaranja zajedničkog integrisanog prelaza sa Severnom Makedonijom.
"Putevi Srbije" su saopštili da nema zadržavanja ni na naplatnim rampama. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema više gužve na Horgošu, popodne se očekuje novi krkljanac

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2019

Posle jučerašnjih nepreglednih kolona na graničnom prelazu Horgoš, od jutros nema gužvi, javlja dopisnik RTS-a...Za 12 sati preko prelaza Horgoš je prešlo 14.500 putnika. Posle dva dana nepreglednih kolona mađarska policija je odlučila da raščisti gužve i došlo je do intenzivne komunikacije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.