Rano jutros u Srbiji je bio zemljotres

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rano jutros u Srbiji je bio zemljotres

Beograd -- U Novom Pazaru, rano jutros u 6.50 časova, registrovan je zemlјotres od 2,6 stepena Rihterove skale, saopštio je Republički seizmološki zavod.

Epicentar zemljotresa bio je tri kilometra severno od Novog Pazara u pravcu Golije, odnosno na oko 700 metara od srednjovekovnog manastira Đurđevi stupovi, zadužbini Stefana Nemanje iz 12. veka koja je na Uneskovoj listi svetske baštine.

Potres se osetio u regionu mesta Novi Pazar, saopštio je Republički seizmološki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavod na svom sajtu. Intenzitet u epicentru procenjen je na III stepena Merkalijeve skale.

Bivši iguman Đurđevih stupova Gerasim rekao je radiju Sto plus da zemljotres nije napravio oštećenja na manastiru i okolnim objektima. Prema dosadašnjim informacijama, zemljotres nije pričinio materijalnu štetu ni na objektima u Novom Pazaru.

Ovo je treći zemljotres zabeležen u ovom delu Srbije u poslednja četiri dana, a prethodna dva, od 2,2 i 1,8 stepeni Rihtera, desila su se na području Nove Varoši.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.