Rano jutros u Srbiji je bio zemljotres: Epicentar 700 metara od manastira Đurđevi stupovi

U Novom Pazaru, rano jutros u 6.50 časova, registrovan je zemlјotres od 2,6 stepena Rihterove skale, saopštio je Republički seizmološki zavod.

Izvor: Beta, Blic

Sreda, 28.08.2019.

09:16

Rano jutros u Srbiji je bio zemljotres: Epicentar 700 metara od manastira Đurđevi stupovi
Foto: albund/depositphotos.com/Ilustracija

Epicentar zemljotresa bio je tri kilometra severno od Novog Pazara u pravcu Golije, odnosno na oko 700 metara od srednjovekovnog manastira Đurđevi stupovi, zadužbini Stefana Nemanje iz 12. veka koja je na Uneskovoj listi svetske baštine.

Potres se osetio u regionu mesta Novi Pazar, saopštio je Republički seizmološki zavod na svom sajtu. Intenzitet u epicentru procenjen je na III stepena Merkalijeve skale.

Bivši iguman Đurđevih stupova Gerasim rekao je radiju Sto plus da zemljotres nije napravio oštećenja na manastiru i okolnim objektima. Prema dosadašnjim informacijama, zemljotres nije pričinio materijalnu štetu ni na objektima u Novom Pazaru.

Ovo je treći zemljotres zabeležen u ovom delu Srbije u poslednja četiri dana, a prethodna dva, od 2,2 i 1,8 stepeni Rihtera, desila su se na području Nove Varoši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: