Ranjeni Crnogorac mora da napusti bolnicu, ali i Nemačku

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjeni Crnogorac mora da napusti bolnicu, ali i Nemačku

Nemački mediji objavili su da je nalog za proterivanje ranjenog crnogorskog državljanina hospitalizovanog u Nemačkoj postao neizbežan.

Kako je procenjeno, njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.

Ranjeni Igor Krstović mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Nemačku, prenele su podgoričke Vijesti.

On je teško ranjen krajem januara u Zeti, a na lečenje u Hanover transportovan 7. februara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Takva odluka doneta je na zahtev Grada Hanovera, a u uskoj koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Donje Saksonije. Tamošnje Imigraciono Krstoviću je uručilo naredbu da je dužan odmah da napusti njihovu teritoriju.

Pre odluke da deportuju Krstovića, nemačka javnost danima je oštro osuđivala što ga tamošnja policija danonoćno čuva. Reagovali su čak i pojedini političari, tražeci da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbednost padne na nemačke poreske obveznike. Policija je, međutim, tvrdila da je takav stepen obezbeđenja neophodan.

Za sada nije, međutim, poznato šta će uraditi Krstović i njegov advokat u Nemačkoj, da li ce tražiti da ostane u bolnici zbog lečenja ili će se žaliti na odluku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.