Ramadanu Maljokuu određen pritvor, MIP Kosova traži oslobađanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramadanu Maljokuu određen pritvor, MIP Kosova traži oslobađanje

Sudske vlasti u Srbiji danas su odredile pritvor od tri meseca za Ramadana Maljokua koji je juče pritvoren prilikom ulaska sa Kosova u Srbiju pod sumnjom da je izvršio ratne zločine, javljaju prištinski mediji.

Maljoku je uhapšen juče na graničnom prelazu Bela zemlja.

To su za koha.net potvrdili članovi porodice Maljokua napominjući da su za to saznali od advokata koji je pritvorenom određen.

Ovo nije prvi put da je Ramadan Maljoku putovao u Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kažu članovi njegove porodice.

Oni tvrde da on nije bio pripadnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Ministarstvo inostranih poslova Kosova pozvalo je danas Srbiju da "hitno oslobodi jednog državljanina Kosova" koji je, kako je navedeno, priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srbije za ratne zločine.

U saopštenju MIP Kosova se ističe da je Kosovo zvanično dobilo informacije da je jedna osoba, čiji se identitet u saopštenju ne spominje, zadržana i da je po nalogu Specijalnog tužilaštva osumnjičena za ratni zločin.

"MIP ocenjuje da ponašanje srpskih vlasti u odnosu na građane Republike Kosovo ostaje slično Miloševićevom i takvo delovanje doživljava kao 'lov na veštice' prema našim građanima", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poručuje i da bi vlasti u Beogradu trebalo da se bave srpskim državljanima koji su učestvovali u ratnim zločinima, pre nego što se bave građanima Kosova i konstatuje da to "nisu uspeli da urade".

"To je najbolji dokaz da u Srbiji nema ni jednog znaka žaljenja, pokajanja niti izvinjenja prema građanima Republike Kosovo, kao što ga nije bilo ni prema građanima drugih zemalja u regionu", kaže se u saopštenju.

MIP Kosova poziva "severnog suseda" da hitno zaustavi maltretiranje građana Kosova i sistematsko gaženje ljudskih prava i istovremeno poziva EU, zemlje velike petorke i međunarodnu zajednicu da upozore "susednu državu" zbog takvog ponašanja zahtevajući hitno oslobađanje državljanina Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija privela osumnjičenog s Kosova zbog ratnog zločina

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2018

Ministarstvo inostranih poslova Kosova je pozvalo Srbiju da "hitno oslobodi jednog državljanina Kosova" koji je, kako je navedeno, priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srbije za ratne zločine. Sajt Koha.net tvrdi da je reč o Ramadanu Maljokuu, za koga članovi porodice kažu da nije...

Nastavak na N1 televizija...

Kosovo traži oslobađanje svog državljanina uhapšenog u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2018

Ministarstvo inostranih poslova Kosova (MIP) zatražilo je od Srbije hitno oslobođanje jednog državljanina Kosova koji je, kako je saopšteno, priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srbije za ratne zločine. U saopštenju MIP-a Kosova se navodi da je ta institucija dobila informacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.