Koga je to Srbija uhapsila pa Kosovo traži da se pusti?

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koga je to Srbija uhapsila pa Kosovo traži da se pusti?

Priština -- Ministarstvo spoljnih poslova Kosova pozvalo Srbiju da "hitno oslobodi državljanina Kosova" koji je priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva za ratne zločine.

U saopštenju MSP-a Kosova se ističe da je Kosovo zvanično dobilo informacije da je jedna osoba, čiji se identitet u saopštenju ne spominje, zadržana i da je po nalogu Specijalnog tužilaštva osumnjičena za izvršenje ratnih zločina. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"MSP ocenjuje da ponašanje srpskih vlasti u odnosu na građane Republike Kosovo ostaje slično politikama (Slobodana) Miloševića i takvo delovanje smatra kao 'lov na veštice' prema našim građanima", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poručuje i da bi vlasti u Beogradu trebalo da se bave srpskim državljanima koji su učestvovali u ratnim zločinima, pre nego što se bave građanima Kosova i konstatuje "što nisu uspeli da urade".

"To je najbolji dokaz da u Srbiji nema ni jednog znaka žaljenja, pokajanja niti izvinjenja prema građanima Republike Kosovo, kao što ga nije bilo ni prema građanima drugih zemalja u regionu", kaže se u saopštenju.

MSP Kosova poziva "severnog suseda" da hitno zaustavi maltretiranje i sistematske gaženje ljudskih prava građana Kosova i istovremeno poziva EU, zemlje velike petorke i međunarodnu zajednicu da upozore "susednu državu" zbog takvih ponašanja i zahtevaju hitno oslobađanje državljanina Kosova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ramadanu Maljokuu određen pritvor, MIP Kosova traži oslobađanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2018

Sudske vlasti u Srbiji danas su odredile pritvor od tri meseca za Ramadana Maljokua koji je juče pritvoren prilikom ulaska sa Kosova u Srbiju pod sumnjom da je izvršio ratne zločine, javljaju prištinski mediji...Maljoku je uhapšen juče na graničnom prelazu Bela zemlja...To su za koha.net potvrdili...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.