Rakić: Nezvanična objava rata Srbima na Kosovu i Metohiji

Izvor: RTS, 21.Nov.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Nezvanična objava rata Srbima na Kosovu i Metohiji

Priština najnovijim merama želi da protera sav srpski narod sa Kosova i Metohije, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić i dodao: "Ovo je nezvanična objava rata Srbima na Kosovu i Metohiji!".
Goran Rakić je tako reagovao na odluku Prištine da podigne takse na robu iz centralne Srbije za 100 procenata.

"Ukoliko se ovo ludilo ne spreči, srpski narod neće imati mogućnosti za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opstanak na Kosovu i Metohiji, i sa nama je gotovo. Zato tražimo hitnu reakciju i pomoć Beograda", istakao je Rakić u izjavi za javnost.
Predsednik Srpske liste je dodao da će Srbi na Kosovu i Metohiji i sami pronaći način da se odupru ovom nasilju, jer ovo je borba za goli opstanak.
"Zato se nadamo razumevanju, solidarnosti i podršci čitave Srbije", rekao je Rakić.
Političari i ekonomski stručnjaci iz centralne Srbije ocenjuju da je odluka Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije iracionalan potez i odmazda za neuspeh na glasanju za članstvo u Interpolu.
Očekuju da na odluku kosovskih vlasti reaguje pre svega Evropska unija. U Evropskoj komisiji su, u međuvremenu, rekli da Brisel sprema reagovanje na odluku Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ovo je nezvanična objava rata Srbima na KiM"

Izvor: Mondo, 21.Nov.2018

Priština najnovijim merama želi da protera sav srpski narod sa KiM, rekao je danas predsednik Srpske liste Goran Rakić...Foto: Mondo/Goran Sivački..  "Ovo je nezvanična objava rata Srbima na KiM"... Rakić je tako reagovao na odluku Prištine da podigne takse na robu iz centralne Srbije za 100...

Nastavak na Mondo...

"Ovo je nezvanična objava rata"

Izvor: B92, 21.Nov.2018

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je odluka Prištine o povećanju taksi nezvanična objava rata...Kako je rekao gostuući na Prvoj televiziji, imao je priliku da pročita neke izjave međunarodnih organizacija koji kažu da je odluka Prištine sramna...“Sramno je to kada albanski poslanici...

Nastavak na B92...

Petković: Cilj povećanja taksi da se Srbi proteraju sa KiM

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 11:34

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da odluka Prištine o povećanju taksi na srpsku robu na 100 odsto pre svega ima za cilj da protera srpski narod sa Kosova i Metohije. . "Ove...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.