Radnik Puteva povređen kada ga je zatrpala zemlja

Izvor: Blic, 21.Nov.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik "Puteva" povređen kada ga je zatrpala zemlja

Radnik "Puteva" iz Kraljeva povređen je danas kada se na njega obrušila zemlja. Z.T. (37) se u tom trenutku nalazio u rovu koji je iskopan kako bi se postavila atmosferska kanalizacija. On je dovezen u bolnicu bez svesti i trenutno se nalazi na Intenzivnoj nezi bolnice u Kraljevu, priključen je na aparate za disanje.

Radnik JKP "Putevi" zadobio je povrede tokom radova na rekonstrukciji saobraćajnice u blizini fabrike Magnohrom. Kako smo saznali, povređeni radnik se nalazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na dubini od oko tri metra gde je izvodio potrebne radove.

U jednom trenutku, velika količina zemlje se obrušila na njega i potpuno ga zatrpala. Spasioci iz vatrogasne jedinice u Kraljevu su se brzo pojavili na licu mesta, ali je zbog nekoliko minuta koje je proveo pod zemljom, Z.T. ostao bez vazduha i onesvestio se. U kraljevačku bolnicu je dovezen bez svesti i priključen je na aparate za disanje.

- Povređeni radnik je u dovezen komatoznom stanju, spontano je disao i priključen je na aparate za disanje. Spolja nije imao vidljive povrede. Zbog povrede grudnog koša morao je da bude priključen na aparate za disanje – kažu iz Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu.

Ljubisav Majstorović, direktor kraljevačkih "Puteva" potvrdio je za "Blic" da je njihov radnik povređen.

- Ne znamo još uvek kako je došlo do toga da se zemlja obruši. Inspektori rade uviđaj i videćemo da li je bilo propusta u obezbeđivanju radova. Radnik je imao na sebi odgovarajuću opremu. Ceo dan sam proveo u bolnici i pričao sa lekarima. Oni su optimisti, ali zbog toga što je skoro tri minuta bio bez vazduha, onesvestio se. Nema povrede glave. Videćemo – rekao nam je Majstorović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

STRAVIČNA scena u Kraljevu: Radnika ŽIVOG zatrpala zemlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2017

Prestravljene kolege su odmah priskočile u pomoć..U nesreći koja se danas pre podne dogodila na gradilištu nedaleko od fabrike „Magnohrom“ u Kraljevu gde se obavlja rekonstrukcija postojeće saobraćajnice i obnova vodovodne i kanalizacione mreže, teško je povređen Z.T.(37), radnik ovdašnjeg...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.