Radnici se potukli sa policijom zbog zatvaranja fabrike

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2013, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici se potukli sa policijom zbog zatvaranja fabrike

Oko 250 radnika čeličane Arcelor Mital u Liježu sukobilo se danas s policijom ispred kancelarije belgijskoj premijera u Briselu.

Tuča i vodeni topovi u Liježu

Dan pošto je kompanija najavila da će zatvoriti sedam svojih postrojenja na istoku Belgiji, radnici su protestovali u glavnom gradu.

 

Radnici su gađali kamenicama policajce koji su, na temeperaturama ispod nule, odgovorili vodenim topovima.

 

U toku je sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je belgijski premijer Elio Di Rupo sazvao kako bi se razmotrilo šta može da se učini i spasi 1.300 radnih mesta u Arcelor Mitalu.

 

Kompanija je u obrazloženju odluke o zatvaranju nekih postrojenja navela da je opala potražnja za čelikom, kao i da će se proizvodnja nastaviti u pet pogona, u kojima je zaposleno 800 ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.