Radisavljević: Nova saznanja o atentatu na Đinđića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2010, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević: Nova saznanja o atentatu na Đinđića

BEOGRAD -

Tužilaštvo za organizovani kriminal prikuplja podatke i dokaze o više događaja koji su prethodili atentatu na premijera Zorana Đinđića, a koji nisu bili predmet pravosnažno okončanog krivičnog postupka, izjavio je specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

"Jedan od najznačajnijih događaja je pobuna JSO. U okviru tih aktivnosti, postupamo i po krivičnoj prijavi koju je podneo advokat Srđa Popović, punomoćnik majke i sestre pokojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << premijera. Podaci sadržani u samoj krivičnoj prijavi značajni su za naš dalji rad i sigurno će doprineti da pretkrivični postupak bude ubrzan i priveden kraju", izjavio je Radisavljević za "Novosti".

Na pitanje koji se još događaji istražuju, osim pobune "crvenih beretki", on je rekao da "ne govorimo samo o događajima, već o licima koja se dovode u vezu sa atentatom, a čija su imena pominjana u toku suđenja".

"Podsetiću samo na sistem obezbeđenja zgrade Vlade. Postoje i druga pitanja na koja do danas nije bilo odgovora ili su ostala nedovoljno razjašnjena, poput pružanja pomoći i logističke podrške odbeglim pripadnicima klana", naveo je specijalni tužilac za organizovani kriminal.

Radisavljević je podsetio da su protiv pripadnika "zemunskog klana" Miloša Simovića i Sretka Kalinića pravosnažno okončana dva krivična postupka, i protiv njih se sada vodi još jedna potpuno nova istraga.

"Oni su saslušani kao okrivljeni, ali ne mogu da iznosim sadržinu njihovih odbrana, jer je to u ovoj fazi krivičnog postupka službena tajna. Taj postupak je u vezi i sa postupkom koji se vodi protiv Luke Bojovića", naveo je on i dodao da su Simović i Kalinić pravosnažno osuđeni na po 40 godina zatvora i zbog toga u ovom trenutku ne mogu da dobiju status svedoka saradnika.

Na podsećanje da je ministarka pravde Snežana Malović izjavila de je bilo pokušaja da se zastraše svedoci saradnici u postupku protiv odbeglog narko bosa Darka Šarića, Radisavljević je kazao da "Tužilaštvo za organizovani kriminal raspolaže informacijama o pokušajima da se utiče na svedoke saradnike kako bi izmenili svoje iskaze i izašli iz stečenog statusa".

"Jedan od oblika pritisaka su i pretnje upućene članovima njihovih porodica i bliskim rođacima. Pored toga, bilo je pokušaja profesionalnog diskreditovanja lica koja rade na ovim predmetima ili su deo sistema zaduženog za bezbednost učesnika krivičnog postupka", naveo je on.

"Takve aktivnosti organizovanog kriminala za nas nisu iznenađenje. Država i njeni organi spremni su na takve izazove. Oni će u potpunosti ispuniti svoje obaveze, posebno u zaštiti svih lica čiji su integritet ili bezbednost ugroženi", kazao je Radisavljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radisavljević: Nova saznanja o atentatu na Đinđića

Izvor: SrbijaNet.rs, 07.Dec.2010

Tužilaštvo za organizovani kriminal prikuplja podatke i dokaze o više dogadjaja koji su prethodili atentatu na premijera Zorana Djindjića, a koji nisu bili predmet pravosnažno okončanog krivičnog postupka, izjavio je specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. "Jedan...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

RADISAVLJEVIĆ: NOVA SAZNANJA O ATENTATU NA ĐINĐIĆA

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal prikuplja podatke i dokaze o više događaja koji su prethodili atentatu na premijera Zorana Đinđića, a koji nisu bili predmet pravosnažno okončanog krivičnog postupka...Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević naveo je da...

Nastavak na Kurir...

Nova saznanja o atentatu na Đinđića

Izvor: RTS, 07.Dec.2010

Tužilaštvo za organizovani kriminal prikuplja podatke i dokaze o više događaja koji su prethodili atentatu na premijera Zorana Đinđića. Ako ima novih detalja, policija će učiniti sve da prikupi potrebne informacije, kaže ministar Dačić. ..Specijalni tužilac za organozovan kriminal Miljko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.