Radimir Čačić mora u zatvor, najavio ostavku

Izvor: RTS, 14.Nov.2012, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radimir Čačić mora u zatvor, najavio ostavku

Hrvatski prvi vicepremijer Radimir Čačić moraće u zatvor, odlučio mađarski sud u Kapošvaru. Čačić rekao da će podneti ostavku. Hrvatski vicepremijer je osuđen na 22 meseca zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe.

Mađarski sud u Kapošvaru osudio je hrvatskog prvog vicepremijera Radimira Čačića na 22 meseca zatvora drugostepenom, pravosnažnom presudom zbog saobraćajne nesreće januara 2010. godine prilikom koje su poginule dve osobe. Čačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da će podneti ostavku na mesto vicepremijera.

Prema prvim podacima, pola kazne će morati da provede u zatvoru, a polovina mu ostaje kao uslovna kazna.

Kako pišu hrvatski mediji, tako je delimično potvrđena presuda iz juna kad je nepravosnažno osuđen na 22 meseca zatvora, ali uslovno na tri godine.

Sada je presuđeno da Čačić mora 11 meseci provesti u zatvoru, a drugih 11 meseci je uslov.

Prvi vicepremijer Hrvatske nije prisustvovao izricanju presude, jer je s hrvatskom delegacijom na povratku iz Katara.

Čačić nema pravo na žalbu i mora početi da služi zatvorsku kaznu u roku od najkasnije dva meseca, potvrdio je portparol mađarskog suda.

Čačić je u januaru 2010. godine uzrokovao saobraćajnu nesreću na autoputu u Mađarskoj, u kojoj su poginule dve osobe.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BURA U HRVATSKOJ: Mađarska osudila vicepremijera Čačića na 22 meseca zatvora!

Izvor: Telegraf.rs, 15.Nov.2012, 16:48

Pravosnažnom presudom suda u Kapošvaru, na koju nema pravo žalbe, Čačić mora u zatvoru odslužiti 11 od 22 meseca kazne na koju je osuđen zbog izazivanja nesreće u kojoj je 8. januara 2010. poginulo dvoje ljudi

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.