Radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2014, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH"

Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH Nikola Špirić upozorio je da je radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH i da će poslednja faza biti političko organizovanje. Špirić je istakao da već duže vreme upozorava na opasnost od radikalnog islama i vehabizma ali da, nažalost, najčešće nije bio shvaćen ili se tome davala neka neozbiljna konotacija.

Radikalni islam i vehabizam su već ovladali sistemom u BiH: Nikola Špirić

 

"Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da upozorim da su oni već ovladali sistemom u BiH, da je taj radikalni islam već ušao u sve institucije vlasti u BiH, a poslednja faza biće političko organizovanje. Verujem već na narednim izborima da će se pojaviti kao organizovana politička partija, a onda, ja se plašim, da počinje pakao", istakao je Špirić za Radio-televiziju Republike Srpske i dodao da nije siguran da će u tome dobro proći Bošnjaci-muslimani u BiH, a pogotovo ne oni koji to nisu.

 

Špirić kaže da mu je žao što su pale žrtve u Prijedoru, gde su 28. jula ubijena dva Bošnjaka, a za njihovo ubistvo je osumnjičen pripadnik vehabijskog pokreta.

"O tome se može govoriti kao o izolovanom incidentu. Pomeranje radikalizma iz arapskog sveta preko Turske na prostore BiH dovešće do demografskih promena", rekao je Špirić.

 

Prema njegovim riječima, dobro je da oni, koju su za taj incident pokušali da optuže Srbe, nisu u pravu, ali mu je žao što još nisu svesni opasnosti koja, pre svega, preti njima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Radikalni islam u institucijama"

Izvor: B92, 01.Avg.2014

Banjaluka -- Radikalni islam ušao je u sve institucije vlasti BiH, a poslednja faza biće političko organizovanje, kaže zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH Špirić...Nikola Špirić je "gotovo siguran" da će preuređenje arapskog sveta pod uticajem radikalnog islama zakačiti i BiH..Špirić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.