Špirić: Radikalni islam ušao u sve institucije vlasti

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špirić: Radikalni islam ušao u sve institucije vlasti

BANJALUKA - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikola Špirić upozorio je da je radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH i da će posljednja faza biti političko organizovanje.

Špirić je rekao da već duže vrijeme upozorava na opasnost od radikalnog islama i vehabizma ali da, nažalost, najčešće nije bio shvaćen ili se tome davala neka neozbiljna konotacija.

"Želim da upozorim da su oni već ovladali sistemom u BiH, da je taj radikalni islam >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << već ušao u sve institucije vlasti u BiH, a posljednja faza biće političko organizovanje. Vjerujem da će se već na narednim izborima pojaviti kao organizovana politička partija, a onda, plašim se, počinje pakao", istakao je Špirić za Radio-televiziju Republike Srpske.

On kaže da nije siguran da će u tome dobro proći Bošnjaci-muslimani u BiH, a pogotovo ne oni koji to nisu.

Špirić kaže da mu je žao što su pale žrtve u Prijedoru, gdje su 28. jula ubijena dva Bošnjaka, a za njihovo ubistvo je osumnjičen pripadnik vehabijskog pokreta.

"O tome se može govoriti kao o izolovanom incidentu. Pomjeranje radikalizma iz arapskog svijeta preko Turske na prostore BiH dovešće do demografskih promjena", ocijenio je Špirić.

Prema njegovim riječima, dobro je da oni, koju su za taj incident pokušali da optuže Srbe, nisu u pravu, ali mu je žao što još nisu svjesni opasnosti koja, prije svega, prijeti njima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH"

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2014, 11:11

Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH Nikola Špirić upozorio je da je radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH i da će poslednja faza biti političko organizovanje. Špirić je istakao da već duže vreme upozorava na opasnost od radikalnog islama i vehabizma ali da, nažalost, najčešće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.