Radikali vređali ministarku Mihajlović u Skupštini, ona uzvratila transparentom

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali vređali ministarku Mihajlović u Skupštini, ona uzvratila transparentom

Tokom sednice Skupštine Srbije došlo je do verbalnog sukoba poslanika SRS-a i ministarke Zorane Mihajlović, zbog čega je predsedavajući dva puta odredio pauze.
Sukobu je prethodila reakcija poslanice SRS-a Vjerice Radete na transparent "Radikalska laž" koji je držala saradnica članice kabineta ministarke za vreme govora poslanika SRS-a.

Za vreme prve pauze, poslanica Vjerica Radeta prišla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je do klupe gde je sedela ministarka i pokušala je da joj uzme transparent.
Pošto je nastavljena sednica, u raspravu se uključio i poslanik radikala Milorad Mirčić sa rečima da su radikali pripremili "prigodan poklon", a potom izvadio donji veš roze boje, i pokušao da ga uruči ministarki.
U tome ga je sprečio predsedavajući navodeći da mu ne dozvoljava da priđe klupama gde sede predstavnici Vlade i ministarka.
Uprkos opomenama, poslanica SRS-a Ružica Nikolić je prišla ministarki i otela je i pocepala transparent. 
Ministarka Zorana Mihajlović rekla je novinarima u parlamentu da je tri sata slušala poslanike SRS-a kako govore laži o njoj a da pritom nisu govorili o zakonima koji su na dnevnom redu.
"Kad sam se javila za reč i rekla da je ono što su rekli laž, jer sam dužna da to kažem zbog građana Srbije, bila sam izložena klasičnom nasilju, i to usred parlamenta. Ne znam šta još treba da se desi da neko kaže da je ovo što se danas dogodilo klasično nasilje. Ali ja se ceo život borim protiv nasilja, pa ću se tako boriti i protiv ovog što rade poslanici SRS-a", rekla je Mihajlovićeva, a navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Dodala je da je u raspravi, odgovarajući na niz uvreda poslanika SRS-a, rekla da je sve što su rekli o njenom privatno životu, kao i o njenoj karijeri, ogromna laž i da je na kraju svog izlaganja podigla i transparent "Radikalska laž" nakon ponovljenog napada poslanika SRS-a.
Sednica na kojoj se razmatraju amandmani koji su podneti na izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji je nastavljena. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Incident u Skupštini Srbije, Mihajlović optužila radikale za nasilje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jan.2020

Na sednici Skupštine Srbije došlo je do incidenta između poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, zbog kojeg je Skupština dva puta prekidala rad. Prva pauza od deset minuta proglašena je posle oštrog sukoba poslanice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.