Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radar" skinut sa programa RTV-a, autorka tvrdi da je u pitanju POLITIČKA ODLUKA

Emisija „Radar“ od 20. juna više se neće prikazivati na Radio-televiziji Vojvodine, potvrdila nam je autorka te emisije Marina Fratucan.

Fratucan kaže kako joj je danas saopšteno da “Radar” neće biti u letnjoj programskoj šemi i dodaje da će sledeći utorak biti prvi u poslednjih pet godina da se od 21 čas ne prikazuje „Radar“, bez obzira koja programska šema je u pitanju. Ona dodaje da su i leti pravili nove emisije, sve do avgusta, a prikazivao se i „Best >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << of“.

- Ne možemo drugačije gledati na to nego kao na politički pritisak. Ovo je jedan najelegantniji način da se emisija skine, jer meni 20. juna ističe autorski ugovor - dodaje Fratucan.

Autorka „Radara“ kaže i da je u toku proizvodnje poslednjih nekoliko emisija, od kada je RTV preuzelo novo rukovodstvo, bilo dosta rasprave o temama kojima se „Radar“ bavi.

- Pravili smo emisiju o građanskim protestima, rušenju u Savamali, a to su teme koje nisu jednostavne za ovu vlast. Iako je bilo pritisaka, uspeli smo da izguramo naš koncept u nekoliko poslednjih emisija - kaže Fratucan.

Fratucan kaže i da je razgovarala sa v.d. urednicom prvog programa RTV Nadom Kalkan o nastavku prikazivanja emisije od septembra, ali da nije dobila odgovor da li će se „Radar“ vratiti.

Nada Kalkan nije bila dostupna za komentar.

“Radar” će se poslednji put emitovati večeras, a tema emisije će biti građanski protesti od osamdesetih godina do danas.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fratucan: Odlazim sa RTV-a

Izvor: Danas, 14.Jun.2016

Novi Sad - Analitička emisija "Radar" autorke Marine Fratucan ne nalazi se u letnjoj šemi programa Radio-televizije Vojvodine i večeras se emituje poslednji put, potvrdila je Fratucan za Danas...Nemam informaciju o produženju ugovora. Radar nikad nije imao pauzu, pa mi je čudno obrazloženje da...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.