RUSKI MINISTAR ZDRAVLJA OTKRIO: Lekovi protiv malarije su efikasni, ali ne spasavaju potpuno živote, evo i ZBOG ČEGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 17:32

RUSKI MINISTAR ZDRAVLJA OTKRIO: Lekovi protiv malarije su efikasni, ali ne spasavaju potpuno živote, evo i ZBOG ČEGA

Ističe da se mogu uzimatu samo pod nadzorom lekara.

Lekovi protiv malarije dokazali su da su efikasni u lečenju infekcije izazvane korona virusom, ali ne 100 odsto, izjavio je danas ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

- Lekovi protiv malarije su pokazali da su prilično efikasni, ali nisu lekovi koji spašavaju živote u svim situacijama - rekao je Muraško u intervjuu za program Pozner na ruskoj televiziji Kanal jedan.

Prema rečima ruskog ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zdravlja, razrađeno je više režima primene ovih lekova i drugih antivirusnih lekova.

- U toku su laboratorijska istraživanja koja će ustanoviti koji od ovih lekova može zaustaviti reprodukciju - rekao je Muraško.

On je istakao da ti lekovi mogu da se uzimaju samo pod lekarskom kontrolom, da su toksični i da ne mogu da se uzimaju preventive radi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.