RUSKI I BELORUSKI LOVCI KRENULI U NAPAD: Žestoka bitka na nebu iznad Savezne države, uljezi neće moći ni korak dalje! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2022, 23:53

RUSKI I BELORUSKI LOVCI KRENULI U NAPAD: Žestoka bitka na nebu iznad Savezne države, uljezi neće moći ni korak dalje! (VIDEO)

Brane Saveznu državu od zajedničkog neprijatelja

Beloruske i ruske posade lovačkih aviona uvežbavale su presretanje narušilaca državne granice i bitku u vazduhu sa uslovnim protivnikom, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije.

- U toku provere snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije, beloruske i ruske posade lovačkih aviona izvršavaju zadatke patroliranja vazdušnim granicama u sastavu mešovitih parova - precizirano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u saopštenju na Telegramu.

U toku je provera snaga Savezne države u Belorusiji. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe "Saveznička odlučnost 2022", u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.