RUSKA ZEMLJA I NAŠ NAROD JESU I BIĆE BEZBEDNI! Putin žestoko odgovorio posle poteza SAD! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"RUSKA ZEMLJA I NAŠ NAROD JESU I BIĆE BEZBEDNI!" Putin žestoko odgovorio posle poteza SAD! (VIDEO)

Rusija nikada nije htela da se uvlači u trku u naoružanju

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na operativnom sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti da će Rusija osiguravati svoju bezbednost nakon jednostranog povlačenja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

- Naš razvoj najnovijih sistema oružja koji zaista nemaju pandan u svetu izazvan je i, može se reći, isprovociran jednostranim povlačenjem Sjedinjenih Američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Država iz Sporazuma o ograničavanju protivraketne odbrane 2003. godine. Mi smo bili jednostavno prinuđeni i u obavezi, naravno, da osiguramo bezbednost našeg naroda i naše zemlje. Mi to radimo sada i sigurno ćemo to činiti i u buduće - rekao je ruski predsednik.

, dodao je ruski predsednik.

- Mi, kao što znate, nikada nismo želeli, ne želimo i nećemo se uvlačiti u skupu, destruktivnu za našu ekonomiju trku u naoružanju. Podsetiću vas da Rusija po pitanju odbrambenih troškova zauzima prilično skromno, sedmo mesto u svetu posle Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Saudijske Arabije, Velike Britanije, Francuske i Japana - istakao je Putin.

Rusija je i dalje otvorena za ravnopravan i konstruktivan dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama radi povratka poverenja i jačanja međunarodne bezbednosti, naveo je ruski lider.

Predsednik je objasnio da je ovo pokazalo prave namere Sjedinjenih Američkih Država koje su oslobodivši se ograničenja nakon povlačenja iz Sporazuma o likvidaciji raketa, razvezale su sebi ruke za raspoređivanje zabranjenih raketa u različitim regionima sveta.

On je dodao da Sjedinjene Američke Države govore da razmeštanje novih raketnih sistema može početi u Azijsko-pacifičkom regionu, „ali to takođe utiče na naše temeljne interese, jer se sve ovo nalazi blizu ruskih granica.

Putin je saopštio da je Rusija i ranije imala informacije da se Vašington već duže vreme radi na stvaranju oružja zabranjenog Sporazumom o raketama srednjeg i kratkog dometa.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.