RUSKA VOJSKA U VELIKOM POKRETU NA GRANICI SA AVGANISTANOM: Stižu snage Tadžikistana i Uzbekistana, nešto se sprema

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 09:57

RUSKA VOJSKA U VELIKOM POKRETU NA GRANICI SA AVGANISTANOM: Stižu snage Tadžikistana i Uzbekistana, nešto se sprema

Plan je detaljno razrađen

Ruske jedinice u Tadžikistanu završile su pregrupisavanje na poligonu Harb-Majdon u blizini granice sa Avganistanom, saopštio je Centralni vojni okrug.

- Ruske jedinice 201. Vojne baze u Tadžikistanu završile su pregrupisavanje snaga na poligonu Harb-Majdon radi izvođenja zajedničkih vojnih vežbi sa vojnim kontingentima Uzbekistana i Tadžikistana - navodi se u saopštenju.

Motorizovani strelci, tenkisti, artiljerci, vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inženjeri, u pratnji helikoptera vojne avijacije, stigli su iz Dušanbea u područje gde se održavaju vežbe, krenuvši u marš od 200 kilometara. Tokom tog puta, službenici su vežbali zaštitu konvoja, odbijajući napade diverzantskih i izviđačkih grupa i vazdušne napade "neprijatelja".

Zajedničke vežbe vojnih kontingenata Rusije, Uzbekistana i Tadžikistana održaće se od 5. do 10. avgusta.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.