RUSKA AFERA! Šolakova tajna veza sa Marijom Kuoni na Kipru:  Gazda N1 i bankari Kremlja na istoj adresi! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 10:58

RUSKA AFERA! Šolakova tajna veza sa Marijom Kuoni na Kipru: Gazda N1 i "bankari Kremlja" na istoj adresi! (FOTO)

Junajted Grupa, Dragan Šolak i njihovi mediji hoće da najbrutalnije prevare domaću javnost i Zapad: kažu za sebe da su veliki Evropejci i čvrsto zapadno orijentisani, a najbliži partneri im sarađuju sa vlastima Rusije; stalno glume nekakve žrtve, dok iznose milione u poreske rajeve i kupuju grandiozne vile.

Kompanije u sastavu Junajted Grupe Dragana Šolaka registrovane su na Kipru na istoj adresi na kojoj su firme koje drže Volfram Kuoni, protiv koga se u Švajcarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vode čak tri istrage zbog mutnih poslova sa vlastima Rusije, i njegova supruga takođe izrazito proruske orijentacije Marija Kuoni.

Ovo se saznaje na osnovu javno dostupnih izvora informacija - zvaničnih podataka iz registra kompanija na Kipru!

U izvodima iz kiparskog registra, koje ekskluzivno objavljujemo uz ovaj tekst, crno na belo piše da su Šolakove kompanije Junajted Medija Limited ("UML - United Media Ltd") i Eon TV Internešenel ("EON TV International Ltd") prijavljene na identičnoj adresi na kojoj su firme bračnog para Kuoni: Aspermont Houm ("Aspermont Home Limited") i Aspermont Fedušeri ("Aspermont Fiduciary Services Cyprus Limited").

Adresa koju na Kipru dele Junajted Grupa i njeni proruski partneri glasi, a tačno kako je zavedeno u tamošnjem registru, "9 Aiolou & Panagioti Diomidous, Limassol 3020, Cyprus". Poslovna zgrada se nalazi u naselju Katoliki u gradu Limasol, na južnoj obali Kipra, i poznata je kao "Williamson House".

Isto kao u slučaju superluksuzne vile koju je Dragan Šolak kupio na bogataškom ostrvu Indijan Krik u Floridi za 33 miliona dolara, i ovde nije omogućen servis Google Street View niti postoje fotografije zgrade na internetu. Po svemu sudeći, gazda Junajted Grupe i njegovi proruski partneri vrlo pažljivo biraju "diskretne" lokacije na kojima žive i prave biznis.

Međutim, dokumentaciju koju su morali da prilože državi Kipar prilikom registrovanja svojih firmi nisu mogli da sakriju!

Šolakova firma pod nazivom Junajted Medija Ltd u Limasolu zove se skoro identično kao još dve njegove Junajted Medija kompanije iz Luksemburga i Ciriha, koje upravljaju nad N1 i Novom, a gde je "bankar Kremlja" Volfram Kuoni punih sedam godina bio predsednik.

Ne povezuju "samo" zajedničke kancelarije Dragana Šolaka i Mariju Kuoni u Limasolu na Kipru: kako je takođe prikazano u kompanijskim registrima, Marija praktično upravlja Šolakovom "United Media Ltd". Naime, firme čiji je ona osnivač ili direktor "Mundaun Directors Limited", "Mundaun Secretaries Limited" i "Bernina Directors Limited" zvanično su zadužene za korporativno upravljanje kiparskom Junajted Medijom!

Identičnu ulogu Marija Kuoni ima u Šolakovoj firmi “"Four Palms od Indian Creek L.L.C" preko koje su kupili raskošnu vilu na ostrvu Indijan Krik u Floridi, čija je vrednost procenjena na 33 miliona dolara i, pored ostalog, ima veliki bazen, privatni izlaz na more i vez za jahtu. U istom delu Floride, na sat vremena vožnje od Šolaka, što je za Ameriku praktično kao komšiluk, živi Donald Tramp!

A šta će Šolaku kiparska firma sa ukupno dvoje zaposlenih: za mešetarenje milionima evra od građana i država u kojima postoje realni biznisi Junajted Grupe! Kako je dokazano u međunarodnom istraživačkom projektu "Malta dosijei", o čemu smo juče pisali, Junajted Medija Ltd sa Kipra je bila osnivač i vlasnik privremene Šolakove firme na Malti na čiji tekući račun je iz Hrvatske od prihoda Junajted Grupe uplaćeno 6,5 miliona evra kako bi izbegli da plate porez.

Međunarodna istraživanja "Malta dosijei" i "Paradajs papiri" pokazala su da su 2011. takođe na Malti Dragan Šolak, Marija Kuoni i Viktorija Boklag, sadašnja direktorka Junajted Grupe i tadašnja direktorka SBB, osnovali firmu kojoj je posle 17 meseci - iz nepoznatih izvora - na račun leglo 10,01 miliona evra, od čega su prijavili kao profit fantastičnih 9,65 miliona evra.

Firma "Prestige Media Limited" imala je nula zaposlenih, a na toliki prihod i dobit platila je tačno 228 evra poreza. Sav novac od zarade je potom uplaćen na račune vlasnika.

S obzirom na imena koja se pominju i da 2011-2012. godine Junajted Grupa nije imala ni jedan veliki profitabilan biznis osim SBB u Srbiji, jedini logičan zaključak je da su ovi milioni zapravo novac naših građana i naše države! Ako grešimo, gazda Junajted Grupe slobodno neka demantuje, ali činjenicama - neka pokaže papire koji pokazuju odakle mu je stiglo tih 10 miliona evra!

U ovakvim mahinacijama Šolaku i Junajted Grupi pomaže bračni par Kuoni, gde najvidljiviju ulogu ima investiciona bankarka srpskog porekla Marija. Dok Volfram za sebe bira funkcije koje ne moraju da se prijavljuju u raznim zvaničnim registrima, na Mariju se sve vodi. Tako se ona pojavljuje kao osnivač i direktorka holdinga Aspermont, sa firmama u Švajcarskoj, u Srbiji i na Kipru.

Evo šta pišu švajcarski mediji o najbližim partnerima Dragana Šolaka i Junajted Grupe: "Volfram živi od bogatih Rusa, a u povezivanju sa klijentima pomaže mu supruga Marija, u čiji finansijski butik dolaze ruski bogataši".

Razlog zašto Volfram Kuoni izbegava da se vodi kao osnivač ili direktor firmi koje je pravio sa Draganom Šolakom, pa je u registrima uglavnom samo supruga Marija, vrlo je jasan - ovaj mešetar je predmet čak tri istrage švajcarskih državnih organa zbog svojih veza sa političarima i oligarsima bliskim Kremlju.

Takođe, niz godina je bio zamenik predsednika Gasprom banke Švajcarska, koja je takođe pod istragom jer je navodno služila najbogatijim Rusima, uključujući sam državni vrh, za čuvanje novca koji su izneli iz Rusije.

Kada je počeo rat u Ukrajini, Šolak je Kuonija sklonio sa zvanične funkcije u Junajted Grupi, u strahu od zapadnih sankcija, ali su zadržali svaki zajednički biznis.

Znajući praksu belosvetskih milijardera, ništa ovo ne bi bilo strašno da Junajted Grupa sa medijima poput N1 i Nove pritom ne pokušava da najbrutalnije prevari kako domaću javnost tako i EU i Amerikance: stalno se predstavljaju kao veliki Evropejci i izrazito zapadno orijentisani, a dugogodišnji najbliži partneri su im "bankari Kremlja", stalno se predstavljaju kao nekakve žrtve, dok iznose milione u poreske rajeve, a njihov gazda Šolak po belom svetu kupuje grandiozne vile, fudbalske klubove i privatne avione.

Lažima i prevarama Junajted Grupe i Dragana Šolaka konačno je odzvonilo!

Ono što Junajted Grupa i Šolak kriju "kao zmija noge" jeste činjenica da su do danas ostali najdirektnije povezani sa proruskim bračnim parom Kuoni preko najmanje sedam firmi. Ovaj tandem ima i mnogo više zajedničkih biznisa, preko mreže ofšor firmi na destinacijama poput Sejšela i Britanskih Devičanskih ostrva.

Firme koje skupa drže bar što se tiče Srbije, Švajcarske i SAD su sledeće: DanSav Investments AG (Švajcarska), DanSav Plaza d.o.o. (Srbija), Techhill Plaza d.o.o. (Srbija), Ali Invest d.o.o. (Srbija), Aspermont Capital AG (Švajcarska), Click for Serbia - Klik za Srbiju (Srbija), Four Palms od Indian Creek L.L.C. (Florida, SAD).

Volfram Kuoni lično drži kompaniju koja je vlasnik dve moderne poslovne zgrade na Novom Beogradu i Voždovcu, gde je sedište operatera SBB.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šolak, Volfran i Marija Kuoni – firma na istoj adresi FOTO

Izvor: B92, 12.Apr.2023

Kompanije u sastavu Junajted Grupe Dragana Šolaka registrovane su na Kipru na istoj adresi na kojoj su firme koje drže Volfram Kuoni, piše "Informer"...Kako navode, protiv Volframa Kuonia se u Švajcarskoj vode čak tri istrage zbog mutnih poslova sa vlastima Rusije. Njegova supruga Marija Kuoni je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.