RUSIJA NEPOKOLEBLJIVA SAD neće otkriti lokacije svojih projektila - da li se sprema novi sukob? Oglasio se Rjabkov

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2023, 13:48

RUSIJA NEPOKOLEBLJIVA SAD neće otkriti lokacije svojih projektila - da li se sprema novi sukob? Oglasio se Rjabkov

Pod ovim uslovima se Rusi vraćaju u START.

Rusija će se vratiti u sporazum Novi START ako Vašington odustane od svog "neprijateljskog stava" prema Moskvi, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, prenele su ruske novinske agencije.

SAD su ove nedelje objavile da će prestati da šalju Rusiji neka obaveštenja kako je predviđeno tim sporazumom o kontroli naoružanja, uključujući nove podatke o lokacijama na kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nalaze američki projektili i lansirni sastavi, kao odgovor na to što Moskva krši sporazum.

Po Rjabkovu, to nije iznenađenje za Moskvu i ruska odluka da suspenduje Novi START ostaje na snazi usprkos bilo kakvim protivmerama.

- Nezavisno od bilo kakvih mera ili protivmera američke strane, naša odluka da suspendujemo sporazum START nepokolebljiva je - rekao je, a preneo TAS.

- A naš uslov za povratak u potpuno operativan sporazum je da SAD odustane od svog u osnovi neprijateljskog stava prema Rusiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.