RUSIJA I IRAN POTPISALE SPORAZUM O RAZMEVANJU: Najavljuju intezivniju VOJNU SARADNJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA I IRAN POTPISALE SPORAZUM O RAZMEVANJU: Najavljuju intezivniju VOJNU SARADNJU!

Rusija i Iran sve bliži dogovoru o vojnoj saradnji!

Predstavnici iranske vojske i ruskog ministarstva odbrane potpisali su memorandum o razumevanju sa ciljem intenziviranja bilateralnih veza, izjavio je juče komandant iranske mornarice Hasan Hanzadi.

On je rekao da je ovo prvi memorandum o razumevanju takve vrste koji bi mogao da bude prekretnica u vojnoj saradnji Teherana i Moskve, navela je iranska agencija Mehr, prenosi TAS S.

Hanzadi je rekao da je dokument >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potpisan tokom njegove trodnevne posete Rusiji gde je prisustvovao i paradi ruske mornarice koja je u nedelju održana u Sankt Peterburgu.

Iranski admiral je prethodno u izjavi agenciji IRNA najavio moguće zajedničke vojne vežbe Rusije i Irana u Indijskom okeanu, uključujući Ormuski moreuz.

IZVOR ŽIVOTA ZA 100 MILIONA LJUDI: Ovo je najvažnija reka na svetu, a zbog nje bi moglo da zarati 11 država (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.