RUSI ZAGRMELI NA ZAPAD: Zbog VAS su teroristi nabavili BOJNE OTROVE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI ZAGRMELI NA ZAPAD: Zbog VAS su teroristi nabavili BOJNE OTROVE (VIDEO)

Vladimir Savčenko osuo paljbu

Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova rečeno je da je Zapad kriv za to što su islamističke grupe u Idlibu nabavile toksične materije, i zato što stalno podržavaju teroriste u Siriji.

⚡️#Russians released a footage where #Daesh | #ISIS #terrorists steal 2 barrels with allegedly chlorine from the #HTS | #alNusra lore. 4 #HTS troopers are reported to be gunned down in the attack, as well as 2 #WhiteHelmets, who used to hang around >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #alQaeda in #Syria, been hit. pic.twitter.com/5d74kwH9o9

— SMM Syria (@smmsyria) October 11, 2018

Predsednik ruskog Centra za pomirenje u Siriji Vladimir Savčenko izjavio je da Zapad i dalje ne odustaje od insceniranja hemijskog napada u Idlibu, za koji žele da okrive sirijsku vladu.

Takvo ponašanje je uzrok za činjenicu da je Islamska država nabavila toksične materije.

Russia MoD: White Helmets, Nusra’s Chlorine Canisters End up in Daesh’s Handshttps://t.co/fLtTEl8n8c …#Syria #russia #daesh #WhiteHelmets #hama pic.twitter.com/T50gbZ8bCM

— Alahednews English (@AlahednewsEn) October 11, 2018

Te materije su pale u ruke teroristima popto su napali Džabhat al-Nusru severno od Hame.

Na tim položajima Al-Nusre bili su i ozloglašeni "Beli šlemovi", koje su teroristi Islamske države pobili i oteli im dva kanistera sa hlorinom.

Savčenko je dodao da su ti kanisteri transportovani u južni Alepo, gde su predati grupi Huras al-Din (Čuvari religije), koja je povezana sa Islamskom državom.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.