RUSI RAZVILI METAK VELIKE DESTRUKTIVNE SNAGE: Probija neprijateljski pancir

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI RAZVILI METAK VELIKE DESTRUKTIVNE SNAGE: Probija neprijateljski pancir

"Nešenel interest" podsetio je na ergonomske karakteristike automata, po kojima se razlikuje od tradicionalnih modela sovjetskog i ruskog vatrenog oružja.

Američki časopis "Nešenel interest" nazvao je ruski metak kalibra 12,7x55mm jednim od "najčudnijih među onima u aktivnoj upotrebi" zbog "izuzetno moćne" destruktivne snage.

Tako debela, ali istovremeno kratka čaura pogodna je za "ispaljivanje teških metaka koji lete malom brzinom".

This Russian >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bullet Has 'Extreme Stopping Power' | The National Interest https://t.co/wR3RGO3S3a

— WWIII (@GGWIII) February 24, 2020

To čini patrone ovog kalibra korisnim za pogađanje različitih specijalnih ciljeva, uključujući i to da mogu da pogađaju neprijatelja u savremenom panciru koji ne može da probije municija sa parametrima 9x39mm, naglašava autor.

Osim toga, obično se takve patrone koriste prilikom pucanja iz snajperskih pušaka velikog kalibra VSSK, kao i jurišnih revolvera RŠ-12.

Časopis je izdvojio i automat velikog kalibra AŠ-12 (ŠAK-12), koji takođe može da koristi sličnu municiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.