RUSI OBJAVILI: Otkrili smo ko je naručilac ubistva Vladlena Tatarskog!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 12:19

RUSI OBJAVILI: Otkrili smo ko je naručilac ubistva Vladlena Tatarskog!

U nedelju, u kafiću u Sankt Peterburgu, eksplodirala je eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski.

Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su teroristički napad na ratnog reportera Maksima Fomina, poznatijeg pod pseudonimom Vladlen Tatarski, planirale ukrajinske specijalne službe.

- Teroristički napad koji je izveden 2. aprila u Sankt Peterburgu protiv poznatog novinara Vladlena Tatarskog planirale su specijalne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine. Umešani su i agenti iz redova lica koja sarađuju sa takozvanim Fondom za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog, čija aktivna pristalica je i Darja Trepova koja je uhapšena - navodi se u saopštenju.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da kijevski režim podržava teror i da, možda, stoji iza ubistva Vladlena Tatarskog, kao i mnogih drugih od 2014. godine, zbog čega se i izvodi specijalna vojna operacija.

- Rusija se sudarila sa kijevskim režimom. To je režim koji podržava terorističke akcije, taj režim stoji iza ubistva Darje Dugine, moguće i iza ubistva Fomina, iza terorističkog napada u Sankt Peterburgu. Taj režim stoji iza ubistava ljudi dugi niz godina, počev od 2014. godine, zbog čega se sprovodi specijalna vojna operacija - rekao je Peskov odgovarajući na pitanja novinara.

Video showing the moment Daria Teprova, planting the bomb in a cafe in St Petersburg which killed over a dozen civilians including Vladen Tatarsky. She’s currently in custody and being questioned over terrorism charges pic.twitter.com/H18XSsWnAH

— LogKa (@LogKa11) April 2, 2023

Istražni komitet Rusije saopštio je da je Darja Trepova, osumnjičena za ubistvo ruskog ratnog reportera Vladlena Tatarskog, uhapšena je u Sankt Peterburgu.

🇷🇺 Sprādziens Sanktpēterburgas kafejnīcā. 1 bojā gājušais, 15 ievainotie. Pēc neoficiālās informācijas tas bija atentāts pret okupantu propagandistu Vladlenu Tatarski, kurš gājis bojā. Viņam bija tikšanās ar faniem. #Sanktpēterburga #krievija pic.twitter.com/LhwUeoVGp4

— BreakingLV (@breakinglv) April 2, 2023

U nedelju, u kafiću u Sankt Peterburgu, eksplodirala je eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin). Hospitalizovana je 31 osoba. Od njih osam je u teškom stanju, još devet nastradalih je na ambulantnom lečenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.