RTV Pink: Nismo na prodaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2012, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV Pink: Nismo na prodaju

BEOGRAD -

Pres služba Radiotelevizije Pink saopštila je danas da ova medijska kuća trenutno nije na prodaju, niti se pregovara sa bilo kim o prodaji televizije, kao što na prodaju nije ni manjinski paket koji vlasnik RTV Pink Željko Mitrović poseduje u televiziji Avala.

U saopštenju se navodi da je RTV Pink u prošloj godini pregovarala sa tri potencijalna partnera, ali je procenjeno da televizija ima snage da samostalno postigne odlične rezultate.

"Nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pregovarali ni sa jednim partnerom o prodaji tokom aktuelne 2012. godine, niti to planiramo u dužem narednom vremenskom periodu. Ukoliko dođe do pregovora, o tome ćemo odmah obavestiti javnost, jer je poslovanje uvek bilo transparentno", dodaje se u saopštenju.

Manjinski paket koji poseduje Željko Mitrović u TV Avala takođe nije prodat, a svi navodi koji su objavljeni u dnevnim novinama Pres, a zatim preneti u drugim medijima, u potpunosti su neistiniti, stoji u saopštenju.

Televizija Pink, sa Željkom Mitrovićem na čelu, najavila je novu programsku šemu i promenu vizuelnog identiteta.

Pres: Načelan dogovor sa Mitrovića sa Draganom Šolakom

Televizijske kuće sa nacionalnom frekvencijom, Avala i Pink, posle višemesečne potrage za strateškim partnerima našle su rešenje za svoje finansijske probleme. Kako saznaje Pres, dogovor o prodaji TV Avala je postignut, dok je prodaja TV Pink u finalnoj fazi.

Dobro obavešteni izvori navode, prenosi list, da "ružičasto carstvo Željka Mitrovića ide u ruke SBB-a, dok će vlasnici TV Avala postati dve firme iz inostranstva, za koje se, međutim, ne zna ko stoji iza njih".

Sagovornik Presa navodi da je Mitrović u utorak postigao načelan dogovor sa direktorom SBB Draganom Šolakom, i da će uskoro novi većinski vlasnik Pinka biti SBB, gde će Mitrović biti manjinski vlasnik.

Izvor Presa kaže da su pregovori oko TV Avala, u kojima je kao manjinski vlasnik učestvovao i Mitrović, išli teže, jer je ta kuća preopterećena finansijskim problemima.

Kao kupci će se zvanično pojaviti dve firme iz inostranstva, a ko stoji iza njih, saznaće se verovatno kada bude podnet zahtev RRA, navodi list i dodaje da je zaposlenima na TV Avala saopšteno da iskoriste godišnje odmore, jer ih od 1. septembra čekaju nova programska šema i novi vlasnik.

Zaposleni u TV Avala mesecima su bili u štrajku zbog neisplaćenih zaostalih zarada, a ta TV stanica u tom periodu bila je u blokadi.

SBB ne pregovara o kupovini TV Pink

Kompanija SBB (Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže) trenutno ne pregovara o kupovini srpske privatne televizije Pink, kazali su danas agenciji Beta u toj telekomunikacionoj kompaniji.

"Prošle godine smo pregovarali o kupovini TV Pink, ali dogovor nije postignut. Ako bude ponovo pokrenuta priča o kupovini Pinka, obavestićemo medije i javnost", kazali su u SBB-u.

U SBB-u su naglasili da im je TV Pink strateški partner.

Kompanija SBB (www.sbb.rs) je najveći kablovski dustributer i, prema kompanijskim procenama, u Srbiji zauzima oko 46 odsto tržišta pej TV-a (pay TV - zajedno kablovska i satelit), a do kraja godine bi trebalo da počne da pruža i usluge fiksne telefonije.

Nastala je integrisanjem kablovskih distributera u celoj Srbiji tokom 2002. i 2003. godine.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Televizija “Pink”: Nismo na prodaju

Izvor: CrveniTepih.com, 19.Jul.2012

Nakon brojnih spekulacija da Željko Mitrović namerava da proda TV “Pink”, kao i TV “Avalu” gde je manjinski vlasnik, ružičasta televizija se oglasila saopštenjem u kojem  se navodi da “Pink” nije na prodaju, i da Mitrovićev udeo u TV “Avala” takođe nije prodat. - Televizija “Pink”...

Nastavak na CrveniTepih.com...

Prodaje li se TV Avala?

Izvor: Politika, 19.Jul.2012

Demantovani navodi o prodaji TV Pink, ali još se zvanično ne zna da li će biti prodata Televizija Avala..Televizija Pink se ne prodaje, ali da li će biti prodata TV Avala, takođe televizija sa nacionalnom frekvencijom u kojoj je Željko Mitrović manjinski vlasnik, juče se nije moglo zvanično...

Nastavak na Politika...

Pink i Avala nisu na prodaju

Izvor: S media, 20.Jul.2012, 11:47

Željko Mitrović, vlasnik dve televizije sa nacionalnom frekvencijom, tvrdi da nijedna nije na prodaju...Televizija Pink trenutno nije na prodaju. Prethodne godine smo pregovarali sa tri potencijalna partnera, međutim, procenili smo da imamo snage da samostalno postignemo odlične rezultate. Tokom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.