RTS: Privedni sud utvrdio da je SBB povredio prava RTS-a

Izvor: Beta, 04.Apr.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: Privedni sud utvrdio da je SBB povredio prava RTS-a

Privredni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je utvrdio da je SBB povredio prava Radio televizije Srbije (RTS) neovlašćenim reemitovanjem i saopštavanjem programa te televizije na svojoj EON platformi i zabranio SBB-u tu praksu, saopštio je danas RTS.Kako se navodi u saopštenju RTS-a, sud je naveo u obrazloženju da operator mreža za distribuciju medijskih sadržaja ne može neovlašćeno da preuzima programe javnog medijskog servisa, bez saglasnosti i ugovorom utvrdjenih uslova takve distribucije.Ugovor RTS-a i SBB-a, kako se navodi, istekao je krajem februara 2018. godine, bez spremnosti SBB-a da zaključi novi. Privredni sud u Beogradu odbio je i protivtužbeni zahtev SBB-a, kojim je ta kompanija tražila da joj se prizna pravo da bez saglasnosti RTS-a distribuira kanale te televizije preko Interneta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zahtev za privremenu meru zbog numeracije kanala RTS-a

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 16:28

Nakon odluke SBB-a da Prvi program RTS-a sa druge pozicije pomeri na treću, RTS je od Privrednog suda u Beogradu tražio da odredi privremenu meru kojom bi SBB-u naložio da poštuje REM-ove Obavezujuće kriterijume za bliže utvrđivanje logičke numeracije kanala od 25.03.2019. godine i da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.