RRA objavio kriterijume za frekvenciju - bitno i poreklo kapitala

Izvor: Press, 15.Jul.2013, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA objavio kriterijume za frekvenciju - bitno i poreklo kapitala

Savet RRA će, kako se navodi u kriterijumima za izdavanje dozvola za emitovanje programa, koji su objavljeni u današnjoj "Politici", obaviti javni razgovor sa ta dva kandidata pre odluke o davanju dozvole za emitovanje na mreži koja ima nacionalnu frekvenciju.

Odluka o vrednovanju biće doneta na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata i ekonomske samoodrživosti podnosioca prijave, gledanosti televizijske stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i sličnim delatnostima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pretežne delatnosti podnosioca prijave, stimulacije razvoja domaće radiodifuzije, garancije stanice doprinosu većem kvalitetu i raznovrsnosti programa.

Među kriterijumima koji će biti vrednovani nalaze se i ponašanje podnosioca prijave u prethodnom periodu, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnenje, odnosno sprečavanje monopolskog ponašanja u oblasti radiodifuzije i ponašanje podnosioca prijave tokom konkursne procedure.

Povodom Javnog konkursa za izdavanje dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, Savet RRA je saopštio i vlasničku strukturu podnosilaca prijave.

Prijave su podneli "Nova.rs televizija" ("Nova.rs television) d.o.o. iz Beograda i "Kopernikus kablovska mreža" (Kopernikus Cable Network) d.o.o. iz Niša.

U vlasničkoj strukturi "Kopernikusa", kako je objavljeno na sajtu RRA, su Mitra Milovanović sa 4,7 odsto, Zvezdan Milovanović sa 47,71 odsto i Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge "Tvinel" (Twinel) d.o.o iz Niša sa 47,59 odsto udela u kapitalu.

Osnivač "Tvinel-a" je Zvezdan Milovanović sa 100 odsto udela u kapitalu.

Osnivač podnosioca prijave "Nova.rs televivizije d.o.o" je "Nova.rs Media holding" d.o.o. iz Beograda sa 100 odsto udela u kapitalu.

Vlasničku strukturu "Nove.rs Media Holding" čine "GMG media grupa" d.o.o iz Beograda sa sedam odsto udela u kapitalu, čiji je osnivač državljanin Nemačke Urlih Brok i "BD Media Invest B.V." iz Amsterdama sa 85,1 odsto udela u kapitalu.

Udeo u vlasničkoj strukturi "Nova.rs Media Holding" ima i Dragan Ðurković iz Beograda i njegov udeo u kapitalu je 7,9 odsto.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.