RRA i RATEL se žale na presudu

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA i RATEL se žale na presudu

Beograd -- RRA i RATEL žaliće se na presudu Privrednog suda u Beogradu kojom je odlučeno da isplate SOS kanalu 650 miliona dinara.

Privredni sud presudio je da su Republička radio-difuzna agencija (RRA) i Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) dužne da nadoknade štetu SOS kanalu u vrednosti od 650 miliona dinara koja je nastala dodeljivanjem neispravne frekvencije, odnosno dodeljivanjem frekvencije koja je pripadala državnoj televiziji Rumunije.

"Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćemo se sigurno žaliti na presudu. Od početka tog procesa mi smo tvrdili da u tom sporu na treba da učestvujemo. RRA nije nadležna za izdavanje tehničkih dozvola, već RATEL", kazao je za agenciju Beta Goran Karadžić iz Saveta RRA.

Predsednik Upravnog odbora RATEL-a Jovan Radunović rekao je agenciji Beta da oni još nisu videli presudu, ali je takođe najavio žalbu.

"Presuda Privrednog suda nije ni konačna, a ni izvršna. RATEL će se žaliti i očekujemo pozitivnu odluku Višeg suda", kazao je Jovanović.

U presudi Privrednog suda, u koju je agencija Beta imala uvid, navedeno je da je Društvu za medijsku, izdavačku i propagandnu delatnost i marketing SOS kanal dodeljena emisiona frekvencija koja je bila neispravna od momenta dodeljivanja.

"Dodeljena frekvencija tužiocu nije omogućavala kvalitetan prijem televizijskog signala na teritoriji grada Beograda", stoji u presudi koja je izrečena 2. jula ove godine.

Dodaje se i da tuženi nisu ni preduzeli radnje da nastala šteta bude otklonjena.

U presudi se Privredni sud proglasio nenadležnim i odlučio da odbaci zahtev SOS kanala koji je zatražio od drugotuženog - RRA dodeljivanje ispravne frekvencije.

SOS kanal je podneo tužbu protiv RRA i RATEL-a u februaru 2008. godine, zbog frekvencije za koju je konkurisao još 2006. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.