Država mora da plati SOS kanalu

Izvor: B92, 12.Avg.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država mora da plati SOS kanalu

Beograd -- Privredni sud u Beogradu presudio je da su Ratel i RRA dužne da SOS kanalu isplate 650 miliona dinara, saznaje Danas.

Naime, ovaj sud je doneo presudu po tužbi SOS kanala, koji je tužio Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) i Republička radiodifuzna agencija (RRA), radi nadoknade štete koja je nastala dodeljivanjem neispravne frekvencije na javnom konkursu 2006. godine.

Podsećanja radi, SOS kanal je tada od Ratela dobio frekvenciju koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neispravna, odnosno frekvenciju koja po međunarodnoj raspodeli pripada državnoj televiziji Rumunije.

Sud je sada ustanovio da su tuženi znali da je kanal, koji je predmet spora, još pre dodeljivanja bio neispravan, ali da su ga svesno dodelili SOS kanalu.

"Tuženi su, osim što su mu dodelili nekoordiniran i neispravan kanal, propustili da preduzmu radnje da šteta bude otklonjena", navodi izvor Danasa.

Takođe, kako dodaje, sud je utvrdio da predmetna frekvencija nije smela da bude u prometu s obzirom da se znalo da na njoj postoje smetnje, te nije bilo ni dozvoljeno da se dodeljuje nijednom emiteru, piše Danas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAPRENA PRESUDA: SOS kanalu odšteta 650 miliona dinara

Izvor: Kurir, 12.Avg.2013

Sud je ustanovio da su tuženi znali da je kanal, koji je predmet spora, još pre dodeljivanja bio neispravan, ali da su ga svesno dodelili SOS kanalu..BEOGRAD - Privredni sud u Beogradu presudio je da su Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) i Republička radiodifuzna agencija (RRA)...

Nastavak na Kurir...

Država mora da plati SOS kanalu

Izvor: Akter, 12.Avg.2013

Privredni sud u Beogradu presudio je da su Ratel i RRA dužne da SOS kanalu isplate 650 miliona dinara

Nastavak na Akter...

RRA i RATEL: Žalićemo se na presudu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2013, 14:57

Republička radiodifuzna agencija i Republička agencija za elektronske komunikacije žaliće se na presudu Privrednog suda u Beogradu kojom je odlučeno da isplate SOS kanalu 650 miliona dinara, rekli su danas predstavnici tih institucija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

RRA i RATEL: Žalićemo se na presudu

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2013

Privredni sud presudio je da su obe agencije dužne da nadoknade štetu od 650 miliona dinara SOS kanalu koja je nastala dodeljivanjem frekvencije koja je pripadala državnoj televiziji Rumunije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.