ROBINZON KRUSO SAVREMENOG DOBA: Čovek i pas pronađeni nakon što su mesecima bili izgubljeni na moru, evo kako su preživeli (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 20:04

ROBINZON KRUSO SAVREMENOG DOBA: Čovek i pas pronađeni nakon što su mesecima bili izgubljeni na moru, evo kako su preživeli (VIDEO)

Lekar specijalista rekao je da će gospodin Šedok početi da se oporavlja tako što će mu davati vrlo male porcije hrane u početku.

Australijanac Tim Šedok i pas Bela pronađeni su živi i zdravi nakon što su mesecima bili izgubljeni na moru.

Čovek i njegov pas koji su tri meseca bili izgubljeni u moru, i koji su preživeli pijući kišnicu i tako što su jeli sirovu ribu, spaseni su nakon teškog iskušenja. Tim Šedok i pas Bela otplovili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su iz Meksika početkom aprila i nameravali su da otputuju u Francusku Polineziju pre nego što je njihov katamaran pogodila oluja samo nekoliko nedelja nakon putovanja, a elektronika na katamaranu se pokvarila, piše Dejli Star.

Bela, pas gospodina Šedoka, mahala je repom kada je ugledala snimateljsku ekipu koja je stigla u okviru spasilačke misije. Govoreći za australijski 9News, gospodin Šedok je rekao:

- Prošao sam kroz veoma teško iskušenje na moru. Samo mi je potreban odmor i dobra hrana, jer sam dugo bio sam na moru. Inače sam jako dobrog zdravlja. Imam jako dobre lekove i dobro se brinem o sebi.

Ove nedelje je čudom spašen nakon što je helikopter koji je pratio brod za pecanje tune uočio plutajući čamac kod obale Meksika i pritekao mu u pomoć. Australijski mediji uporedili su njegovu priču sa hit holivudskim filmom "Cast Avay" sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi, gde nakon nesreće muškarac ostaje sam na ostrvu.

Medicinski zvaničnici kažu da Australijanac nije pretrpeo nikakve ozbiljne bolesti ili povrede. Mornar je takođe uspeo da izbegne opekotine od sunca tako što se krio ispod nadstrešnice na svom brodu.

Dejli Telegraf u Australiji je citirao Timovu majku koja je rekla da "jedva čeka" da vidi svog sina i da će njegova prva stanica biti frizer i berbernica nakon njegovog mučenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MODERNI ROBINZON KRUSO Mornar i njegov pas spaseni kod obale Meksika, otkriveno kako su preživeli DVA MESECA na pučini Tihog okeana (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 16.Jul.2023

Australijski moreplovac i njegov pas spaseni su kod obale Meksika nakon što su dva meseca bili izgubljeni u Tihom okeanu, a kako mornar ističe, jeli su samo sirovu ribu i pili kišnicu kako bi preživeli.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.