RIJAD UVEO ZONU ZABRANE VOŽNJE KAKO BI PORAZIO HUTE: Odluka stupila na snagu, biće mnogo MRTVIH! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2022, 21:14

RIJAD UVEO "ZONU ZABRANE VOŽNJE" KAKO BI PORAZIO HUTE: Odluka stupila na snagu, biće mnogo MRTVIH! (VIDEO)

Huti nastavljaju borbe u Šabvi i Maribu

Očajnički želeći da poraze Hute, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom najavljuje uvođenje "Zone zabrane vožnje" u jemenskom Maribu, Šabvi i Bajdi. U novom pokušaju pritiska na Hute, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom objavila je da će nametnuti "zonu zabrane vožnje" na mreži ključnih puteva koji povezuju jemenske provincije Šabva, Marib i Bajda.

- Komanda združenih snaga Koalicije traži od poštovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građana Jemena i putnika da ne koriste puteve koji povezuju provincije Marib i Bajdu sa okruzima Harib (u Maribu), Ain, Bajhan i Usajlan (u Šabvi) počevši od tri popodne u subotu, 15. januara 2022. godine, do daljnjeg - rekao je pukovnik Turki Al-Maliki, portparol koalicije, u zvaničnom saopštenju.

Portparol je upozorio da će koalicioni ratni avioni gađati svako vozilo na tim putevima kada "zona zabrane vožnje" stupi na snagu. Zastupnici koalicije, predvođeni "Brigadama divova", od početka godine deluju protiv snaga Huta u Haribu, Ainu, Bajhanu i Usajlanu. Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom intenzivirala je vazdušne napade na Hute u poslednjih nekoliko dana.

Između 14. i 15. januara, koalicioni ratni avioni izveli su 33 vazdušna udara na Marib i 27 drugih na Bajdu. Prema tvrdnjama koalicije, u vazdušnim napadima je ubijeno 340 boraca Huta i uništeno 37 vojnih vozila.

Uprkos tome, predstavnici koalicije se bore da napreduju. Četrnaestog januara Huti su odbili napad "Brigada divova" u Haribu i Ainu. Koalicioni izvori tvrde da je okružni centar Harib pred zauzimanjem od strane njihovih saveznika. Međutim, ovo tek treba da se desi.

Plan "zone zabrane vožnje" koalicije predvođene Saudijskom Arabijom treba da blokira preostale linije snabdevanja Huta u Šabvi, Maribu i Bajdi. Ovaj plan može da funkcioniše, ali samo ako je pravilno sproveden.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.